Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Залюблений у рідне місто: Іван Бондарев – краєзнавець, захисник України



16 червня 2023 року у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто тематичну книжкову виставку «Залюблений у рідне місто: Іван Бондарев – краєзнавець, захисник України», приурочену 45-річчю від дня народження відомого краєзнавця, журналіста, члена історико-краєзнавчого об’єднання «Моє місто», лавреата міської премії імені І. Франка за цикл статей на військово- патріотичну тематику.

Народився невтомний дослідник 17 червня 1978 року в місті Потсдамі (Німеччина). У місячному віці його привезли до Івано-Франківська, де мешкає до цього часу.

1995 року закінчив середню школу № 3. 2000-го закінчив навчання на військовій кафедрі університету нафти і газу, паралельно здобув цивільну освіту за спеціальністю «Проектування та експлуатація нафтопроводів і нафтобаз». У 2006 році здобув другу вищу освіту в Прикарпатському університеті (практична психологія). Дипломну роботу присвячено проблемам самогубств серед військовослужбовців.

У 1991- 2001 рр. був членом міського клубу «Що? Де? Коли?». У складі збірної команди став чемпіоном міжнародного юнацького фестивалю у 1995 році.

Офіцер Збройних сил України.

З 1993 року зацікавився історією провідних дворянських родин Європи, і поступово переключився на дослідження роду Потоцьких. Після прочитання праці Володимира Полєка «Майданами і вулицями Івано-Франківська» у 2004 році захопився вивченням історії рідного міста.

Перша стаття в місцевій пресі (про Станіслава Потоцького) вийшла 12 травня 2005 року. Сьогодні у творчому доробку автора численні статті у пресі та інтернет-сайтах, зокрема й у «Вікіпедії». Регулярно друкується у регіональному науково-методичному альманасі «Краєзнавець Прикарпаття».

З травня 2007 року є одним з учасників історико-краєзнавчого об'єднання «Моє місто», головне завдання якого полягає у популяризації історії Івано-Франківська.

Здійснив переклади краєзнавчих праць М. Грибовича, М. Струмінського, Ф. Валігурського, які вже побачили (або незабаром побачать) світ у видавництві «Лілея-НВ».

На пропонованій книжковій виставці ви знайдете найцікавіші праці авторства Івана Бондарева, зокрема «Фортеця на Волоському тракті», де описано військово-політичну історію Станиславова й долі його власників - магнатів Потоцьких, «Легенди і бувальщини Івано-Франківська», «Таємниці Діброви», «Слідами забутих пам'ятників», міфологічний путівник «Легенди старого Станиславова» та інші.

Щиро запрошуємо до глибшого ознайомлення із творчістю знаного краєзнавця, захисника Збройних Сил України Івана Бондарева на тематичній книжковій експозиції «Залюблений у рідне місто: Іван Бондарев - краєзнавець, захисник України».

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка