Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Територія безпеки у бібліотеці



15 червня 2023 року фахівцями відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організовано знайомство з головною книгозбірнею Прикарпаття та інтерактивний урок «Територія безпеки» для учнів ліцею ім. В. Чорновола, на який запрошено рятувальників ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Керівник прес-служби головного управління ДСНС Христина Перцович розповіла дітям про порядок дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, правила поведінки в разі повітряної тривоги, що надзвичайно важливо в сьогоднішніх реаліях воєнного стану в Україні.

Рятувальники вчили дітей правил поведінки при походах в гори, на воді, при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також наголосили, що в жодному разі не можна чіпати невідомі речі, а у разі виявлення таких чи іншої небезпеки негайно повідомити за телефоном «101».

Захід проводився в цікавій інтерактивній формі з використанням наочних матеріалів: діти відгадували загадки, переглядали презентацію, дивилися повчальне відео про безпеку з псом Патроном.

Така весела та ігрова форма проведення заходу дозволила учням у бібліотечному просторі дізнатися, як оберегти себе від небезпеки та отримати позитивні емоції на весь день.

Наприкінці зустрічі кожного учасника очікувала приємна несподіванка: рятувальники подарували дітям та педагогам неймовірні видання «Вартові безпеки» та розмальовки, розроблені фахівцями #UNICEF Ukraine спільно з ДСНС.

Завідувачка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик щиро подякувала Христині Перцович та співробітниці відділу Світлані Папушкіній за те, що відгукнулися на ініціативу бібліотеки й діти отримали можливість почути багато корисної і необхідної для їхньої безпеки інформації.

В свою чергу діти активно ділилися своїми враженнями від отриманих знань в бібліотеці на камеру, даючи інтерв'ю рятувальникам.

Другою частиною заходу було знайомство ліцеїстів з найбільшою книгозбірнею Прикарпаття.

Світлана Джоголик коротко розповіла школярам про послуги Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, багатство її книжкового фонду та особливо звернула увагу на підготовлену книжкову виставку «Всі ми родом з дитинства». Родзинкою цієї виставки були книги шрифтом Брайля, аудіокниги, електронні видання та 3-D книги. Особливо сподобалась дітям відгадувати кросворд, де зашифрованими були слова, пов'язані з книгою, бібліотекою, читанням.

Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка висловлює вдячність педагогам ліцею ім. В. Чорновола Н. Кулявій, О. Іваночко, І. Дмитрук, Х. Рудей, І. Рибалці, О. Туранській, Г. Пилип'юк, М. Мартиновій, І. Білінській , які дбають про належний культурний розвиток своїх вихованців, прищеплюють їм любов до книги та читання.

Сподіваємось, що знайомство з бібліотекою знадобиться ліцеїстам у практичному житті та принесе їм інтелектуальне збагачення, користь та задоволення, а інтерактивний урок «Територія безпеки» збагатить світогляд дітей, адже знання правил безпечної поведінки рятує життя!

Світлини

 

 

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка