Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка в онлайн заходах ВГО Українська бібліотечна асоціація



14 червня 2023 року бібліотекарі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь у серії онлайн заходів, організованих ВГО Українська бібліотечна асоціація. Перша подія – це відкрита лекція «Особливості прийняття управлінських рішень в умовах негативного впливу гібридних загроз», друга – «Жива розмова про Безбар’єрність у бібліотеці», що відбулися онлайн на платформі Zoom.

Лекторкою на відкритій лекції була Карпенко Оксана Олександрівна, доктор економічних наук, професор Державного університету інфраструктури та технологій. Учасниками заходу були бібліотекарі, викладачі, студенти та усі, кого зацікавила дана тема. Організатори: Erasmus+ проєкт «Академічна протидія гібридним загрозам WARN», 2019-2023 та ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Під час відкритої лекції ми дізналися про: місію проєкту, його цінність для академічної спільноти та включеність бібліотек в процеси протидії гібридним загрозам; концептуальну модель гібридних загроз та їхній вплив на  процеси прийняття управлінських рішень; особливості розв'язання конкретних управлінських завдань в умовах невизначеності і негативних втручань, впливів та війни.

Під час лекції учасники мали можливість поставити запитання у чаті.

Другий онлайн захід - це «Жива розмова про Безбар'єрність у бібліотеці», організована ВГО Українська бібліотечна асоціація та ГО Безбар'єрність.

Розмова велася про те, що перед українським суспільством питання архітектурної доступності та толерантної взаємодії сьогодні є надзвичайно актуальним. Тому нам важливо знати, як ми маємо діяти в цій системі координат, яким чином організовувати зручний для людей життєвий простір, як нам не множити бар'єри та сприяти створенню нових суспільних норм. Ми обговорили основні напрямки безбар'єрності, такі як фізична, інформаційна, суспільна та громадянська, цифрова, освітня, економічна; що собою являють маломобільні групи населення. Цікавою та корисною була інформація про «Довідник безбар'єрності» - гід з  коректного спілкування, посиланням на який ділимося з вами, наші читачі: https://bf.in.ua/

Запрошена спікерка - Ніна Мацюк, зовнішня експертка з питань інклюзивності та безбар'єрності ГО Безбар'єрність, розповіла, що ж змінилося за останні півтора роки в інклюзії публічних просторів, на що звертати увагу при плануванні доступності і на що не варто витрачати гроші, бо це не працює.

Модерувала захід Вероніка Селега.

Наприкінці події нам було приємно почути про успішний досвід Сумщини, який уже впроваджений у одній з бібліотек міста Суми

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка