Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Білінгвальний табір у бібліотечному просторі



12 червня 2023 року фахівці відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка організували білінгвальний табір. У програмі для учнів ліцею №20 Івано-Франківської міської ради було багато активностей англійською та німецькою мовами, такі як інтерактивні книги, ігри, театр та квести.

Білінгвальне середовище дозволяє учню комфортно відчувати себе в багатомовному світі, розширює мислення, вчить мистецтву не боятися нерозуміння іноземної мови і робить учнів більш адаптованими до вивчення інших мов, розвиває культуру мовлення, розширює лексичний запас слів. Навчальна програма табору декількома мовами сприяла розвитку комунікативних здібностей, пам'яті, робить учня більш мобільним, гнучким.

Для цього бібліотекарі використали ресурси проєктної діяльності обласної книгозбірні, а саме інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» (англомовні) та «Мова. Культура. Німеччина» (німецькомовні).

Діти одразу потрапили у двомовне середовище, де освоїли англомовні настільні ігри Scrabble, Big Boggle, Apples to Apples, Taboo. Ознайомилися з онлайн платформою Games to Learn English, розв'язували кросворди, змагалися в командах у грі Letter Show.

Німецьку мову ми вдосконалювали разом з інтерактивними книгами з розумними ручками - книгами, які говорять, співають, видають інформацію про різні країни світу. За допомогою театру Камішібай (японський вуличний паперовий театр, який розвиває творчість, уяву, мислення) здійснили творчий проєкт - інсценували казку «Маленька відьма» відомого німецького дитячого письменника, казкаря Оттфріда Пройслера.

Літній табір став також хорошою педагогічною практикою для студентів кафедри іноземних мов Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, які проходять виробничу практику на базі ліцею № 20.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка