Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літній німецькомовний табір в обласній книгозбірні з ресурсами від бібліотеки Goethe-Institut в Україні



05 червня 2023 року в рамках діяльності проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного ІФОУНБ ім. І. Франка з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, відбувся літній табір для здобувачів освіти ліцею №10 Івано-Франківської міської ради (викладачка – Осудар Є. М.).

Табір був тематичний - учні знайомилися з сучасною бібліотекою, її фондами, діяльністю та інноваційними послугами. Фахівчині проєкту представили настільні ігри, цікаві книги Віммельбухи, книги казок зі скрині братів Грімм. За допомогою цих джерел створювали власні особливі історії, адже Віммельбух - це розвивальна книжка-розглядалка для дітей з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями. Такі книжки користуються великою популярністю в німецьких сім'ях, адже вони є гарним посібником, який дозволяє розвивати фантазію і логіку. Вони були цікавими учням, оскільки на їхніх сторінках так багато різних персонажів і предметів, що їх просто неможливо одночасно всі розглянути. Щоразу відкриваючи книгу, учасники табору бачили і знаходили щось нове для себе!  

Але найбільше емоцій, як у викладачів, так і в учнів, викликали інтерактивні книги з розумними ручками - книги, які розмовляють, співають, видають звуки тварин, птахів, різноманітного транспорту і навіть космосу! А навчальний глобус допоміг не тільки знайти різні країни світу, але й довідатися про їхні столиці, населення, визначні місця та іншу цікаву інформацію.

Щиро дякуємо викладачам ліцею №10 за промоцію бібліотеки серед своїх учнів, а ми, як бібліотекарі, намагалися привити їм любов до читання і нашої книгозбірні зокрема.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка