Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Христина Фіцалович: час невладний над талантом»



01 червня 2023 року працівники Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка взяли участь у вшануванні пам’яті легендарної постаті для Прикарпаття – народної артистки України Христини Фіцалович. З нагоди до 85-ліття з дня народження видатної акторки бібліотекарками відділу літератури з питань мистецтва було розгорнуто виставку-інсталяцію «Христина Фіцалович: час невладний над талантом» у стінах Івано-Франківської обласної філармонії ім. Іри Маланюк, де відбувся концерт-присвята «Велич мистецької долі».

Прикарпатські артисти об'єдналися, щоб вшанувати пам'ять легендарної постаті для Івано-Франківщини. Мета заходу - показати велич праці Христини Павлівни Фіцалович.

Організаторами мистецької події були: кафедра сценічного мистецтва і хореографії ННІМ ПНУ ім. В. Стефаника; Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА; Івано-Франківська обласна філармонія ім. Іри Маланюк; Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. І. Франка.

До уваги гостей заходу на книжковій виставці було представлено книги, енциклопедичні, довідкові та періодичні видання про життя, творчу кар'єру видатної прикарпатської акторки з фондів обласної книгозбірні.

Цікавим доповненням виставки стало друковане видання, укладене працівниками відділу літератури з питань мистецтва «Крізь терни літ», приурочене світлій пам'яті видатної акторки. Пам'ятка користувачу рекомендована численним прихильникам таланту Христини Фіцалович,  всім, хто виявляє інтерес до творчості та життєвого шляху акторки. Видання розраховано на широке коло шанувальників мистецтва, викладачів та студентів мистецьких вузів, та на залюблений у мистецтво театру широкий читацький загал, усіх, кого цікавить історія національного театру і харизматичні особистості минулого.

Широко розкритими очима дивляться героїні Х. П. Фіцалович у навколишній світ. В ньому вони прагнуть знайти своє місце, бути гідними глядацької радості й любові, щирих оплесків і квітів вдячності.

Учасники урочистого вечора із цікавістю оглядали бібліотечну виставку.

Cвітлини

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка