Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Початок літа – в бібліотеці



1 червня2023 року з нагоди Міжнародного дня захисту дітей гостями відділу літератури іноземними мовами ІФОУНБ ім. І.Франка стали учні 10-го класу ліцею № 3.

Свою розповідь про цікавий і різноманітний світ іноземних мов завідувачка відділу Ольга Войтичук розпочала з короткого опитування школярів. Учні пригадували скільки мов та діалектів існує в світі. А бібліотекарка розповідала про особливості деяких мов, про роль писемності та міграції в процесі вимирання мов. Найбільш захищеними є європейські мови.

Діти вивчають англійську, тому їм цікаво було дізнатись, якою кількістю слів кожного року збагачується словниковий запас даної мови. Учні також довідались про кількість мов, якими видані книги нашого відділу.

Щоб на практиці закріпити одержану інформацію, дітям було запропоновано позмагатись у вияві своєї ерудиції, пам'яті, навичок аудіювання і демонструванні перекладацьких здібностей завдяки мовним іграм, зокрема й у форматі онлайн.

Учні дізнались про ресурси, які вони можуть використовувати в самостійній роботі для удосконалення володіння іноземною мовою, і як позбутись монотонності в цьому процесі, зробити його цікавим і захоплюючим.

1 червня ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Ольга Войтичук розповіла про Конвенцію ООН про права дитини, про виклики часу у житті дітей. На жаль, дуже багато сімей у світі живуть в умовах бідності, потерпають від голоду, відсутності медичної допомоги, високого рівня смертності. Деякі з наших гостей приїхали до нашого міста з Миколаєва, Маріуполя, Енергодара, Сєвєродонецька.

Тому так важливо говорити нині про права дітей у міжнародному контексті, щоб агресор був завжди покараний, а діти мали право жити і розвиватись в комфортних і мирних умовах.

Особливу вдячність висловлюємо викладачці ліцею Тетяні Анатоліївні Сергієнко, яка допомагає дітям зацікавитись вивченням іноземних мов, зробити книгу своїм другом і порадником.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка