Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тренінг з написання резюме англійською в рамках проєкту ВільноХаб: працевлаштування



22 травня 2023 року фахівцями відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся тренінг з написання резюме англійською. Захід відбувся в рамках проєкту ВільноХаб: працевлаштування, який втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine – USAID Україна та виконується IREX in Ukraine. Даний проєкт діє в обласній книгозбірні з квітня 2023 року.

Учасниками тренінгу були студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника кафедри психології та кафедри початкової освіти (викладач англійської мови кафедри іноземних мов - Ганна Карпенко). Тренеркою заходу була Л. Жирик, координаторка проєкту ВільноХаб: працевлаштування.

У кожній країні свої звичаї. Пошук роботи за кордоном відрізняється від пошуку роботи в Україні - він ускладнений культурними відмінностями, тому для успішної роботи за кордоном потрібно вміти адаптуватися до вимог не тільки певної компанії, але і країни. Перший крок на шляху до роботи мрії за кордоном - визначитися з компанією і знайти інформацію про її історію, діяльність та корпоративну культуру. Потім, враховуючи все це, потрібно підготувати гарне резюме.

Англійська є основною мовою багатьох міжнародних компаній. Якщо особа збирається подати заявку на роботу в такій компанії, їй потрібно підготувати бездоганне резюме англійською мовою. Воно має показати, що людина володіє цією мовою на необхідному рівні. Це означає, що своє резюме українською мовою потрібно буде перекласти на англійську і трохи змінити його з урахуванням вимог англомовних країн.

Після отримання теоретичних знань з даного питання, студенти пройшли практичну частину тренінгу, оформивши своє резюме англійською, пройшовши SWOT-аналіз особистості, проговоривши детально написання мотиваційного листа. Для цього всім були надані розроблені роздаткові матеріали: лексичний набір англійською для різних розділів резюме, наочні - для виконання інтерактивних вправ.

Щира подяка викладачці ПНУ ім. В. Стефаника п. Ганні Карпенко за роботу зі студентами та активну позицію у промоції діяльності ІФОУНБ ім. І. Франка!

Світлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка