Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивне читання: взаємодія бібліотеки і читача



09 травня 2023 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка (директор – Бабій Л. В.) в рамках діяльності проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, відбувся захід – інтерактивне читання німецькомовної літератури. Учасниками події були вчителі ліцею №4 (Вдовиченко І. Ю., вчитель початкових класів; Казимірко І. М., учитель англійської мови у початкових класах і Душенко Ю. В., учитель англійської мови) та 40 здобувачів освіти даного ліцею 3-4-х класів. Модераторами інтерактивного заходу були Жирик Л. І., Цюпа М. Р. та Ілюк М. В.

Інтерактивне читання можна трактувати як один із методів, що допомагає встановити діалог між текстом і читачем, вивчати іноземні мови,  спонукає до осмислення змісту, подій, персонажів, пробуджує думку та уяву учнів, сприяє формуванню культури сприйняття тексту та культури країни, мову якої вивчають.

Саме тому сьогодні ми читали вголос, розглядали і «читали» ілюстрації з книг Wimmelbuch з фондів проєкту, усно малювали почуте, створювали передісторію прочитаного.

Учням були представлені книги з розумними ручками - новітній ресурс, за допомогою якого з дітьми легше працювати над вивченням німецької мови, розвивати їх мовленнєві навички, прививати любов до читання.

Окремою зоною в бібліотечному просторі була виставка дитячих книг німецькомовних авторів у перекладах українською мовою, які обласна книгозбірня нещодавно отримала за сприяння бібліотеки Goethe-Institut в Україні. Діти знайомилися з книгами, читали вголос окремі епізоди з книг, підібраних бібліотекарками, обговорювали їх.

Це був цікавий, повний емоцій час у бібліотечному просторі. Адже читання книг стимулює розумову діяльність, підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення проєктів, допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень юного читача.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка