Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Про музику нескорених у бібліотечному просторі



Кожного року 30 квітня увесь світ святкує Міжнародний день джазу. В інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка впродовж тижня відбувався цикл заходів «Джаз як сила, що сприяє миру, єдності, діалогу і розширенню контактів між людьми», зокрема, організована книжкова виставка, тематична онлайн дискусія, виставка плакатів з історії джазу, отриманої від Посольства США в Україні.

Відвідувачі центру разом з працівниками приєднувалися до онлайн заходів, які відбуваються в ці дні. Так, 20 квітня ми взяли участь у бібліотечному проєкті «МузКлас», де прослухали лекцію про джазове життя в Україні під час війни «Джаз - музика нескорених» від головного бібліографа науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка КПІ Тетяни Жесткової.

Пані Тетяна розповіла про найвідоміші українські та світові джазові фестивалі, познайомила з відомими виконавцями. Впродовж усього заходу звучали чудові джазові імпровізації з фестів, які відбуваються в Харкові, Львові, Чернігові, Відні. Це була розповідь саме про здатність джазової музики передати почуття нашої надії, нашого прагнення перемоги та всього, чим ми живемо зараз.

25 квітня відбувся перегляд документального фільму «Літо душі» (2021) від режисера Квестлава. Після перегляду учасники рефлексували про афроамериканську музику та культуру, важливість історії для нашого духовного благополуччя та цілющу силу музики під час негараздів, як минулих, так і теперішніх.

Світлини

Оновлено 15-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка