Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні у циклі вебінарів від EducationUSA



18 квітня 2023 року фахівці інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка разом із залученими учасниками методичного об’єднання вчителів англійської мови Делятинської ТГ Надвірнянського району Івано-Франківської області взяли участь у вебінарі «Як реагувати на довготривалий вплив насильства, війни та втрат на дітей і підлітків» з циклу вебінарів «Освіта у воєнний і післявоєнний час».

Ключовими спікерками онлайн події були Ноемі Форд, доктор психології Школи професійної психології, Чикаго (США) і Джанаві Пандія, докторантка Університету Айова (США).

На даний час в Україні триває війна, складний час для травм не тільки фізичних, але й моральних. Час, коли уявне стає реальним, відбувається руйнація меж між фантазією та реальністю, а разом з цим і спосіб, яким діти вчаться використовувати метафори для мислення. Час, коли відбуваються події, що є насильницькими та виходять за межі норми, а розумова активність стає напруженою: людям важко думати, вчителям - викладати, учням - вчитися. Однак, незважаючи на вплив війни на розвиток дітей, у системі безпосередньої підтримки дитини є величезна сила для формування стійкості. На вебінарі учасники дізналися про те, як можна допомогти дітям відновитися, а також  про особливості турботи про себе.

Спікерки висловили слова підтримки українцям в цей нелегкий для країни час, розповіли про різноманітні акції, які відбуваються в Америці, в американських університетах на підтримку України. Джанаві Пандія разом зі своїм братом записали чудову композицію «Пісня за мир» зі зворушливими словами і мелодією.

 

Оновлено 14-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка