Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивне читання в просторі бібліотеки



31 березня 2023 року відділом соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, відбувся захід з інтерактивного читання, приурочений Міжнародному дню дитячої книги (Ініціатива Міжнародної ради з дитячої книги) та Тижню дитячого читання.

Кожного року наприкінці березня Тиждень дитячого читання стартує в усіх регіонах України. У ці дні в бібліотеках України для дітей відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію культури читання та книги, знайомство з кращими зразками вітчизняної та світової літератури, формування у них національної свідомості. Водночас привертається увага і до бібліотеки загалом як сучасної інформаційно-комунікаційної платформи, джерела актуальної інформації та змістовного дозвілля. Серед заходів, що відбуваються в ці дні, найбільш популярними є читання вголос, зустрічі та майстер-класи, презентації, виставки, квести, вистави, бесіди. Основною метою кожного заходу є створення комфортної та сприятливої атмосфери для залучення дитини до активного і свідомого читання.

Нещодавно фонди обласної книгозбірні поповнилися новими виданнями від бібліотеки Goethe-Institut в Україні - перекладами творів німецьких авторів українською мовою. Ці книжки стали джерелом натхнення для читачів бібліотеки, наповнили їх яскравими враженнями та емоціями. Серед книг є дитячі видання - яскраві, ілюстровані, повчальні історії для читачів різного віку.

Для заходу у форматі «Читання вголос» було обрано книгу Рус Лаґеркранц «Моє щасливе життя» - книга про найщасливішу дівчинку на світі, яка йде до школи, де у неї з'являється подруга, а згодом стаються події, до яких вона не готова. А тоді ще, ще і ще... Це неймовірно тепла історія про дитячу дружбу і щастя, якому немає кінця! Учасники події - діти внутрішньо переміщених людей (ВПО) та діти громади міста Івано-Франківськ із задоволенням читали уривки з книги вголос, обговорювали прочитане, висловлювали своє розуміння, що таке щастя і дружба, згадували найщасливіші миті свого життя. Атмосфера була надзвичайно емоційна, тепла і затишна - така, що допомагає дітям заспокоїтися, отримати задоволення, почуття впевненості, віру в себе та в своє майбутнє.

Бібліотекарки відділу М. Цюпа та М. Ілюк підготували для дітей не тільки програму з інтерактивного читання, а й ознайомили з німецькомовними ресурсами: скринею казок братів Грім, книгами, що розмовляють, а також провели майстер-клас з виготовлення іменної книжкової закладки. В подарунок діти отримали закладки з символікою Goethe-Institut в Україні та значки з найбільш уживаними німецькими словами. А ще традиційно дітей частували гарячим чаєм із солодощами, де вони мали можливість поспілкуватися, згадуючи свої рідні домівки, друзів, улюбленців.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка