Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація збірки «Моя війна» Ганни Данилюк



29 березня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація збірки малої прози та патріотичної поезії «Моя війна» заслуженої журналістки України, громадської діячки та поетки Ганни Данилюк.

Сьогодні, в часі жорстокої окупаційної війни, ми, на жаль, усі є свідками тотального і безпощадного знищення усіх святинь, зокрема й культурних. Нова збірка Ганни Данилюк «Моя війна» є одним із кількох можливих способів культурного та інформаційного протистояння, в певному сенсі, є своєрідним продовженням боротьби проти московського окупанта, однак уже художнім словом. Одні з позиційних тем, які зачіпає авторка, - гідність, жертовність, випробовування людини на фронтах війни і в мирному житті, у буднях з його тривогами і клопотами, радістю і смутком, неймовірними потугами духовних, національних і ментальних зрушень.

Модераторкою поетичної презентації була кандидатка філологічних наук літературознавиця Марта Хороб, яка на професійному рівні оцінила книжку авторки.

Презентація розпочалася зі вступного слова директорки ІФОУНБ ім. І. Франка, заслуженої працівниці культури України Людмили Бабій. Вона акцентувала увагу на цінності та значимості книжок на воєнну тематику, яку осмислила у своїй збірці Ганна Данилюк, оскільки вони є фіксацією живої та жорстокої правди. Директорка зазначила, що такі видання просто необхідні для нас і наших нащадків: бо ми мусимо розуміти, що війна реальна і безпощадна, а наші діти мають пам'ятати, якою ціною діставалася свобода. Поезія й проза Ганни Данилюк не залишать байдужими нікого і спричиняться до глибоких роздумів та осмислень.

Підтримати письменницю на шляху її літературного зростання прийшли відомі громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, рідні і друзі. Зокрема, літературознавець, доктор філологічних наук, професор Степан Хороб, директор Івано-Франківської філії університету «Україна», кандидат технічних наук, доцент Григорій Кіт, голова Товариства письменників і журналістів імені Івана Франка, літературний критик Євген Баран, відповідальна секретарка обласного осередку Національної спілки журналістів України Вікторія Плахта, письменник і гуморист Василь Бабій, старша викладачка права та гуманітарної дисципліни Івано-Франківської філії університету «Україна» Марія Чічеріна, журналіст Петро Парипа, голова обласної громадської організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України, заслужений раціоналізатор України, поет Богдан Середюк, поет і журналіст Іван Гаврилович, кореспондентка газети «Голос України» Людмила Стражник та інші.

Гармонійним та вдалим доповненням до творчого заходу стали пісні на слова поетеси у виконанні барда - лікаря Бурштинської лікарні Володимира Наконечного.

Усі охочі мали можливість насолодитися живим словом авторки, отримати книгу з автографом і, безумовно, поспілкуватися з нею особисто.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка