Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Підвищення професійної майстерності з Goethe-Institut в Україні



29 березня 2023 року бібліотекарки відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках діяльності проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з Інфоцентром та бібліотекою Goethe-Institut в Україні, пройшли майстер-клас по вдосконаленню роботи з театром Камішібай.

Привітала партнерську мережу Анна Журавльова, координаторка проєктів Інфоцентру та бібліотеки, представила учасників, здійснила огляд програми.

Ключовою спікеркою воркшопу була пані Сімоне Йакен (Simone Jacken), педагогиня, експертка видавництва Дон Боско, Німеччина. Темою заходу була «Розповідаємо історії з Камішібай».

Пані Сімоне розповіла історію Камішібай (камі - папір, сібай - театр, з японської - паперовий театр), який є різновидом вуличного японського театру. У спеціальній дерев'яній рамці, яка розташовується на столі, одна за одною виставляються картинки, що супроводжують розповіддю.

Як досвідчена експертка Сімоне дала поради та підказки щодо роботи з театром та оповідями історій за допомогою театру, презентувала історії для дітей молодшого віку, для старших дітей, інші тематичні історії.

Оскільки зараз в Україні непростий час та багато людей переживають стреси і травми, німецькі фахівці розробили набір карток «Почуття», робота з якими допоможе зняти стрес, читаючи, інсценізуючи прочитане, обговорюючи емоції, різні ситуації.

Паперовий театр Камішібай - корисний ресурс для спільного читання і обговорення книг, роботи з текстом та ілюстраціями - подібні заходи часто проводяться в бібліотеці. Це - чудовий метод пробудження в читачів культури читання, природної цікавості до ілюстрованих книг. Саме ілюстрації полегшують розуміння змісту та сприяють активнішому прослуховуванню. Даний ресурс корисний для сімейного читання, адже у ролі активних оповідачів випробовують себе і діти, вигадуючи власні історії, розвиваючи творчість та уяву. Театр Камішібай також є потужним помічником у вивченні іноземних мов, а саме німецької.

Завдяки Інфоцентру та бібліотеці Goethe Institut в Україні цей вид японського театру тепер буде використовуватися і в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка.

Світлини

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка