Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка в проєкті «Розвиток спроможності бібліотек – Хабів цифрової освіти»



28 березня 2023 року бібліотекарки відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка М. Цюпа та М. Ілюк взяли участь в онлайн зустрічі в рамках проєкту «Розвиток спроможності бібліотек – Хабів цифрової освіти», який впроваджується ВГО Українська Бібліотечна Асоціація та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), Програма розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

Модераторкою тренінгу була Я. Сошинська, Виконавча директорка УБА. З вітальним словом виступили Оксана Бруй, Президентка ВГО УБА та Микола Ябченко, спеціаліст з комунікацій та управління знаннями, ПРООН в Україні, напрямок Демократичне врядування.

Перший етап проєкту відбувся у жовтні-листопаді 2022 року. Це були онлайн-тренінги для тренерів РТЦ - бібліотекарів з усіх регіонів України. 120 бібліотекарів отримали необхідні знання і навички для розвитку діяльності свого хабу, 80% підвищили свій рівень організаторських здібностей, було зібрано актуальні дані про мережу хабів цифрової освіти в кожній області, кожним РТЦ було опубліковано не менше одного матеріалу про розвиток цифрової освіти  та участь у проєкті.

З квітня до червня 2023 року відбудеться другий етап проєкту - навчання бібліотекарів - координаторів РТЦ. Ресурсним забезпеченням на даному етапі будуть практичний посібник «Бібліотеки - Хаби цифрової освіти» та смартфон для РТЦ бібліотечної установи.

Метою цього етапу проєкту є активізація Хабів цифрової освіти після навчання з пріоритетною увагою до вразливих груп населення: людей старшого віку, малозабезпечених осіб, ВПО, тих, хто немає власних ґаджетів, а також проведення навчальних тапросвітницьких заходів для цієї категорії відвідувачів.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка