Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в онлайн серії публічних розмов з Доктором Удо Бером



24 березня 2023 року фахівці відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик, М. Цюпа, М. Ілюк та відвідувачі бібліотечного проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з Інфоцентром та бібліотекою Goethe-Institut в Україні, взяли участь у третій зустрічі із Серії публічних розмов з Доктором Удо Бером на тему «Війна, травма та книга».

Ключовим спікером публічних розмов був Удо Бер, доктор філософії (cфера охорони здоров'я), кваліфікований педагог, креативний тілесний терапевт AKL, співзасновник і науковий консультант майстерні майбутнього therapie kreativ, науковий директор Інституту соціальних інновацій (ISI) та Інституту геронтопсихіатрії (IGP), голова Фонду «Гідність», співвласник Педагогічного інституту Берліна (PIB), письменник.

Модерували захід Марія Шубчик, координаторка проєктів з літератури та перекладу, проєкту «Культурні товариства», Goethe-Institut в Україні та Тетяна Стус - поетеса, літературний критик, дитяча письменниця, арт-менеджерка, керівниця проєкту промоції дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги».

Головними питаннями обговорення були актуальні проблеми сьогодення: що змінюється на книжкових полицях, коли ми маємо справу з людьми, які перебувають у стані стресу; які видання варто купувати, а які ні; які теми пропонувати для дискусійних клубів; на що нам слід звертати увагу, коли готуємо публічні читання як бібліотекарі, вчителі, вихователі тощо; які заходи ми можемо запропонувати нашим відвідувачам.

Доктор Удо Бер розповів, що таке травма, як працює мозок і які наслідки має травма на мозок; які наслідки війни у мисленні, почуттях і діях та як література допоможе їх фіксувати, осмислювати та усвідомлювати; які особливості людей похилого віку, дорослих, дітей і молоді.

Учасники онлайн події мали можливість спілкуватися зі спікером, задавати свої запитання, а також ділитися досвідом роботи з людьми з травмою.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка