Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Воїни світла, незламні сини України



Таку назву носить книжково-ілюстративна виставка-подія, організована 13 березня 2023 року працівниками відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди відзначення Дня українського добровольця.

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Ця дата обрана не випадково. Саме цього дня 2014 року 500 бійців-добровольців «Самооборони Майдану» відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях.

Саме завдяки добровольцям - їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Військовими патріотами України по всій країні в найкоротші терміни відкривалися буквально імпровізовані, життєво необхідні для збереження держави Україна підготовчі навчальні центри, створювалися величезні черги в військкомати, приводилася в бойову готовність техніка, налагоджувалися шляхи постачання. Саме добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ лицем до лиця.

Їхній подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар'їнка, Донецький аеропорт... Українські добровольці стали гордістю українського народу. І сьогодні багато добровольців продовжують визволяти окуповані ворогом українські території та захищати незалежність та цілісність України в боротьбі з загарбником. Своїми героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя

Більше дізнатися про добровольців та добровольчий рух ви зможете, завітавши до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та переглянувши книжково-ілюстративну виставку-подію «Воїни світла, незламні сини України». Чільне місце серед представлених видань займають такі книги: «АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви», «Вклоняємось доземно українському солдату», «Прикарпатці в АТО», «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту», М. Верес «Танув сніг на морозі», І. Вовк «На щиті. Спогади родин загиблих воїнів...» (в 3-х книгах), І. Вовк, Д. Бура «Ізоляція. Таємні в'язниці Донбасу в оповідях врятованих від тортур та смерті», С. Герилів «Наші Атланти: жертовність во ім'я спасіння» та «Наші Атланти: незмірна чаша милосердя», С. Дзюба, А. Кірсанов «Позивний «Бандерас»», С. Лойко «Аеропорт», «Неоголошена війна», Є. День українського добровольця - це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників. Українські добровольці - наша опора та захист, наш щит та меч. Вони - наша надія на мирне майбутнє країни та наших дітей. Мир прийде у наші родини завдяки кожному з них. Хай береже Вас Господь!

Тож запрошуємо всіх до відділу загального читального залу ІФОУНБ ім. І. Франка на перегляд книжкової експозиції

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка