Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Цінний книжковий дарунок читачам бібліотеки від дочки Володимира Антоновича



9 березня 2023 року книжкові фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнило нове видання «Арабески пам’яті. Спогади Володимира Антоновича», яку директорці книгозбірні Людмилі Бабій люб’язно передала дочка відомого українського музиканта і диригента, громадського діяча, педагога Володимира Антоновича Ореста Антонович.

В основу подарованого видання лягли матеріали спогадів Володимира Антоновича. Українці, євреї, поляки, росіяни, німці, Січові Стрільці, полонені німецьких концтаборів, працівники однієї з найбільших на Західній Україні солеварень, музиканти міського оркестру та польського театру, учні гімназії, професори та студенти Музичного інституту - безліч соціальних портретів, які становлять епічну картину життя і побуту міжвоєнної та повоєнної Галичини. Цінним доповненням видання стали вміщені родинні фотографії та документи, родоводи.

Упорядкувала книгу спогадів, розробила структуру, назвала та написала наукові коментарі й доповнення про історичні події науковиця, письменниця і поетеса Леся Демська-Будзуляк.

А присвячене видання світлій пам'яті Ернестини Ковалів - молодшій дочці Володимира Антоновича, яка щиро прагнула видати спогади батька і зробила все можливе для цього, але, на жаль, не дожила до виходу книги.

 

 

 

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка