Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тарас Шевченко єднає Україну



09 березня 2023 року в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк з нагоди 209-ої річниці від дня народження славетного Кобзаря відбулась урочиста академія. У заході взяли участь голова ОВА Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, представники органів влади і самоврядування, громадськості. До цієї визначної події у фойє філармонії з фондів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко єднає Україну».

Репрезентована література розкриває життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Серед видань учасники урочистостей - представники місцевої влади, громадських та політичних організацій, духовенства, інтелігенції, студентської молоді з неабиякою цікавістю гортали сторінки безсмертного «Кобзаря» різних років видання, «Повне зібрання творів» у 12 томах, збірників поезій та поем «У нашім раї на землі...», «Я так її, я так люблю...», «Вибрана поезія. Живопис. Графіка», «Вибрані поезії», «Поеми», «Балади», «Гайдамаки», «Кавказ», «Маряна-черниця» та інші.

Особливу зацікавленість викликало унікальне видання «Кобзарь. Гайдамаки» з графічними ілюстраціями талановитого художника О.Г. Сластіона, датоване 1886 роком.

Поезія Великого Кобзаря об'єднує українців особливо сьогодні, коли наша держава виборює свою свободу та незалежність у жорстокій війні з російськими окупантами.

«І на оновленій землі

врага не буде, супостата,

а буде син, і буде мати,

і будуть люде на землі!..».

Читаючи твори Тараса Шевченка, ми збагачуємось духовно. Його пророче слово завжди буде жити в наших серцях. З ним ми здобудемо Перемогу!

Cвітлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка