Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Постать, що єднає Україну



Вшановуючи день народження Великого Генія України – Тараса Шевченка, 8 березня 2023 року працівники відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули книжково-ілюстративну виставку-вшанування «Постать, що єднає Україну».

В ці березневі дні виповнюється 209 років з дня народження Тараса Григоровича Шевченка - письменника і художника, який вже не одне століття надихає українців.

         Говорити про Шевченка без пафосу, дійсно, важко. Адже без перебільшення видатний письменник, художник, борець за правду і свободу є символом України. Його вірші, поеми і просто короткі фрази є джерелом надії і стимулом до боротьби вже не одне століття. Слова Тараса Шевченка залишаються актуальними і сьогодні і про це свідчать події на Майдані.

         Задля вшанування пам'яті цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців в відділі загального читального залу нашої бібліотеки розгорнуто книжково-ілюстративну виставку-вшанування «Постать, що єднає Україну». Для перегляду підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України, що стала національним символом українства. Серед видань, представлених на експозиції, вдячний читач зможе перегорнути сторінки безсмертного «Кобзаря» (різних років видання), «Повне зібрання творів» (у 12 томах), «Усі твори в одному томі», збірників поезій та поем «У нашім раї на землі...», «Я так її, я так люблю...», «Вибрана поезія. Живопис. Графіка», «Вибрані поезії», «Поеми», «Балади», «Гайдамаки», «Кавказ», «Маряна-черниця»та інші.

         Про нелегку долю поета та його твори розповідають такі книги: «Вічний як народ», «Доля», «Просвітителі українського духу», «Шевченко в моєму житті», «Шляхами Великого Кобзаря», Я. Гоян «Провісники», І. Дзюба «Тарас Шевченко» та «Тарас Шевченко серед поетів світу», П. Жур «Труди і дні Кобзаря», П. Зайцев «Життя Тараса Шевченка», Б. Лепкий «Життєпис Тараса Шевченка», Є. Нахлік «Доля - Los - Судьба», І. Огієнко «Тарас Шевченко», В. Русанівський «У слові - вічність», В. Смілянська «Шевченкознавчі розмисли», І. Франко «Шевченкознавчі студії», С. Цвілюк «Історична мудрість Великого Кобзаря», М. Чалий «Життя і твори Тараса Шевченка», С. Чанін «Великий рід людини» та інші.

         Тож запрошуємо всіх, хто любить і цінує вічне й палке слово Тараса Григоровича Шевченка до відділу загального читального залу нашої книгозбірні на перегляд книжкової виставки.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка