Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Засідання Профі-студії для вчителів іноземних мов



Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося чергове онлайн засідання Профі-студії для вчителів англійської мови на тему «Використання методу проєктів в умовах дистанційного викладання іноземних мов». Засідання пройшло у рамках проєкту, що втілюється спільно обласною бібліотекою з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (методист англійської мови кафедри суспільно-гуманітарних наук Косенко Ю. В.). Лектором студії була Л. Жирик, керівниця центру «Вікно в Америку».

Дистанційне навчання має низку переваг у сучасних умовах порівняно з традиційним, але його впровадження вимагає ретельної підготовки дидактичної, методичної та організаційної складових навчального процесу, пошуку та використання відповідних методів, прийомів і технологій навчання. У сучасній методиці навчання іноземних мов метод проєкту вважається одним з ефективних способів організації роботи учнів, адже він створює умови для творчої самореалізації здобувачів освіти, підвищує мотивацію до навчання, сприяє розвитку інтелектуальних здібностей, формує навички використання пошуково-дослідницької технології.

Застосування проєктної методики в умовах дистанційного навчання сприяє забезпеченню умов для формування навичок самостійної роботи, набуття вмінь аналізувати, аргументувати, представляти матеріал, знайдений під час роботи. Виконання проєктів створює умови для розвитку критичного мислення, дозволяє учням проявляти свою індивідуальність, формує здатність до творчого пошуку.

Вчителям були представлені інформаційні бібліотечні ресурси та онлайн ресурси і платформи, які сприяють розвитку даного напрямку. Разом з вчителями ми пройшли дистанційне ознайомлення з англомовними ресурсами від Regional English Language Office, Посольства США в Україні, Oxford/Cambridge University Press, America House, EducationUSA Ukraine. А під час практичного навчання на платформах Vocaroo, LearningAps, Tune into English розібрали можливості навчання англійської мови за допомогою онлайн гри Free Rice, навчилися створювати комікси на платформі StoryBoardThat.

Набуті знання і практичні навички допоможуть вчителям організувати успішну проєктну діяльність учнів.

 

 

Оновлено 14-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка