Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Тарас Шевченко: стежки до пізнання життя та творчості»



08 березня 2023 року у переддень дня народження Тараса Шевченка та на вшанування пам’яті про нашого Пророка, працівники відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули книжково-ілюстративну викладку «Тарас Шевченко: стежки до пізнання життя та творчості».

Не можливо уявити нашої країни, нашої культури без Тараса Шевченка.

Мистецька Шевченкіана виступає духовним скарбом для України, адже творча спадщина Тараса Григоровича Шевченка стала дорогоцінним надбанням світової культури. На творах Кобзаря зростають, морально мужніють, духовно збагачуються.

Митці в усіх жанрах мистецтва відтворюють життя поета, показують його зв'язки з відомими діячами вітчизняної культури, ілюструють його поетичні та прозові твори.

Тарас Шевченко - постать велетенська і унікальна. Минають роки, відходять у небуття покоління людей, а творчість Кобзаря продовжує хвилювати тих, хто живе і сьогодні.

Фонд відділу літератури з питань мистецтва налічує велику кількість видань, які розкривають Тараса Шевченка як багатогранну особистість. Окремі з них ми представили на книжково-ілюстративній викладці, яку і запрошуємо переглянути. Будемо раді допомогти пізнати невідоме вам із творчості Великого Кобзаря!

         

 

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка