Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

РОМАН ПРО ГРИГОРА ТЮТЮННИКА «МІСЯЦЮ, МІСЯЦЮ» ВІД СТЕПАНА ПРОЦЮКА



1 березня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація роману про Григора Тютюнника «Місяцю, місяцю» сучасного українського письменника, члена Пен-клубу, автора ютуб-каналу «Письменник про письменників» Степана Процюка.

Письменник вкотре вразив своїх читачів дещо несподіваною і нестандартною спробою охудожнення життя і творчості одного із кращих українських новелістів Григора Тютюнника. Роман Степана Процюка в емоційному плані доволі важкий, але в той же момент піднесений та вітаїстичний. Доля письменника на тлі епохи, яку без жалю перемелюють жорна усталеної системи, виходить за рамки традиційного сприйняття.

Для кращого усвідомлення романного полотна для усіх присутніх працівниці відділу краєзнавчої літератури продемонстрували тематично-інформаційний ролик за участі самого автора роману Степана Процюка та львівської видавчині, кандидатки філологічних наук, блогерки Юлії Сливки. Візуалізований відеофрагмент - це спільний проєкт видавництва та письменника.

Символічно і знаково, що письменник свою першу презентацію роману «Місяцю, місяцю» провів саме у стінах ІФОУНБ ім. І. Франка (директор Людмила Бабій). Продуктивний і насичений діалог супроводжувався не менш цікавими і доречними питаннями від авдиторії.

Підтримати автора прийшли його друг і колега по перу Любомир Стринаглюк, докторка філологічних наук, професорка, письменниця Ольга Деркачова, кандидатки філологічних наук Наталія Вівчарик, Любов Пена, Оксана Семенюк, освітянин Михайло Верес та інші.

Приємною несподіванкою для письменника стали символічні закладки у формі молодого півмісця (ключовий символ у тексті С.Процюка) з яскравими цитатами з роману, створені напередодні фахівчинями відділу краєзнавчої літератури.

Усі присутні отримали неймовірне задоволення від безпосереднього спілкування з відвертим, емоційним і талановитим письменником, а також мали можливість придбати його книги з автографом.

Світлини

 

1.     https://www.facebook.com/trk3studio/videos/709391014252402

2.     https://pravda.if.ua/frankivskyj-pysmennyk-stepan-proczyuk-prezentuvav-roman-pro-grygora-tyutyunnyka/?fbclid=IwAR26DK-GyL9ZxmMrrBEJ9wfpOpFdQTzf6yhluLIHdCrnBVLi7FLuTf6Bh2I

3.     https://www.facebook.com/watch?v=908812816826057

 

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка