Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка в онлайн події «Проєкт ВільноХаб – інструмент створення простору адаптації та гуртування молоді в громадах»



21 лютого 2023 року фахівці відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик та М. Цюпа взяли участь в онлайн-заході, організованому командою програми USAID «Мріємо та діємо». Учасниками заходу були координатори та волонтери проєкту ВільноХаб, які ділилися результатами та досвідом втілення цього проєкту в своїх громадах.

Модерували захід Ю. Ткачук, заступниця директорки програми «Мріємо та діємо»; Л. Квасюк, керівниця напрямків із громадянської активності та соціальної згуртованості у програмі «Мріємо та діємо»; А. Матвієнко, старша спеціалістка зі соціальної згуртованості програми.

З вітальним словом виступили: М. Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України; Надя Шах, Офіцер з питань демократії Агентства США з міжнародного розвитку USAID/Ukraine.

Починаючи з березня 2022 року організація IREX в межах програми USAID «Мріємо та діємо» на базі 54 установ (бібліотек, молодіжних центрів та громадських організацій) розробила та запустила проєкт ВільноХаб. Цей проєкт спрямований на створення в закладах та просторах місць, де молодь могла б отримати підтримку аби впоратись з новими викликами, адаптуватись до змін, налагодити комунікацію в громаді та продовжити неформальну освіту.

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка була активною учасницею проєкту від початку його дії і продовжує втілювати, організовуючи креативний простір для молоді ВПО та міста Івано-Франківськ. Бібліотечні фахівці використовують  інноваційні методики роботи з молоддю, прагнуть створити їй дружні освітні простори.

Під час події нові учасники дізналися про те, що таке ВільноХаб, як створити його у своїй громаді і що для цього потрібно; про підготовку молодіжних працівників для роботи з молоддю, яка виїхала з зони бойових дій та перебуває під впливом травматичної події (травми); про працевлаштування молоді та важливість заходів кар'єрного спрямування під час війни.

Про досвід адаптації молоді ВПО в громаду через діяльність молодіжних просторів, бібліотек, ГО ділилися учасники проєкту з різних міст і містечок України.

Cвітлини

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка