Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Україна. На лінії вогню



21 лютого 2023 року у відділі абонементу Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка розгорнута книжкова виставка-реквієм, яка повертає нас до тих страшних подій 24 лютого 2022 року, які назавжди розділили життя українців на „до“ та „після“.

О п'ятій ранку російські війська здійснили масовану повітряну атаку та почали варварське повномасштабне вторгнення. За вісім років терору Донбасу та окупації Криму людоїдний апетит країни-агресора зріс: на лінії вогню опинилася вся українська територія від східних рубежів до західних, від південних до північних... Чернігів, Суми, Херсон, Київ, Івано-Франківськ, Харків, Луцьк, Гостомель, Ірпінь, Буча, Бородянка, Ізюм, Маріуполь - кожна з цих назв відгукується пекучим болем у наших серцях...

Цей біль відчувається навіть на сторінках книжок чи періодичних видань, які піднімають цю болючу тему - тему війни, що торкнулася кожного українця, що змінила кожного українця.

Серед книг, представлених на виставці „Україна. На лінії вогню" Ви знайдете видання: „Карателі" Влада Якушева, „Війна Путіна проти України" Тараса Кузьо, „Пресувальна машина: як росія знищувала свободу слова в Криму" Юрія Луканова. Чималу частину становлять матеріали тижневиків „Країна", „Український тиждень": публіцистичні статті та інтерв'ю від авторів Михайла Винницького, Євгена Дикого, Олександра Алфьорова, Сергія Згурця, Євгена Чолія, Олександри Коваль, Григорія Перепелиці, Вахтанга Кіпіані, Романа Безсмертного, Олександри Матвійчук, які висвітлюють, осмислюють та популяризують те, що насичує, надихає і наближає нашу Перемогу!

Адже ми бачимо і переживаємо те, що не бачила і не переживала жодна нація у світі за останні півстоліття. Ми бачимо геноцид свого народу. Ми бачимо стотисячні армії ворога і перемагаємо їх. На наших очах перетворюються на попіл цілі міста. Ми живемо під загрозою ядерного удару. І ніщо з цього нас не зламало. Бо ми - Українці, бо ми - нація незламних!!!

Слава Україні! Героям сл

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка