Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тематична правова дискусія в бібліотечному англомовному дискусійному клубі



19 лютого 2023 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася англомовна тематична онлайн правова дискусія «Непорушна основа держави – справедливість». Щороку 20 лютого відзначається Всесвітній день соціальної справедливості, який було встановлено для того, щоб звернути увагу всього людства на необхідність прагнення до соціальної справедливості.

Модератором зустрічі був волонтер обласної книгозбірні Савчин О., який розпочав дискусію з того, що справедливість - це основа демократичного суспільства, яке забезпечує всім своїм членам рівні права і можливості. А соціальна справедливість декларує повагу до кожної людини, нації і держави.

Основою дискусії було обрано книгу «Судити по совісті. Історія про справедливість і спокуту» автора Браяна Стівенсона/Just Mercy: A Story of Justice and Redemption by Bryan Stevenson. Це - відомий на весь світ бестселер New York Times.

Браян Стівенсон з самого початку своєї юридичної кар'єри захищав несправедливо засуджених та дискримінованих. І у своїй книзі він розповідає історії боротьби за свободу та справедливість для тих, кого відмовився захищати закон: неповнолітніх, жінок, дітей та жертв обману та упередженості. Тож коли він дізнається про чоловіка, засудженого до смертної кари через злочин, якого він не скоював, він робить усе можливе, аби виправдати його.

Учасники дискусії обговорили систему правосуддя України та США; що таке справжнє правосуддя і що часом воно відрізняється від правосуддя, що чиниться за зачиненими дверима поліцейських відділків та судових кімнат. Говорили про права людини, дискримінацію, право.

 

Оновлено 15-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка