Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

О, рідне слово, – пам'яті спасенність



Таку назву носить книжково-ілюстративна виставка-колаж, організована 17 лютого 2023 року працівниками відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови.

Міжнародний День рідної мови - подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.

Наша рідна мова - найкраща і найбагатша в світі! Вона є однією з наймелодійніших і наймилозвучніших мов у світі. Українська мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

Серед представлених на книжково-ілюстративній виставці-колажі «О, рідне слово, - пам'яті спасенність» видань зацікавлений читач знайде такі книги: І. Іртиш, М. Іртиш «Історія виникнення і розвитку української мови в Україні», Н. Бабич «Історія української літературної мови», В. Козирський, О. Маловічко «Мовно-етнічна передісторія», В. Кононенко «Мова у контексті культури» та «Українська мова: традиції та сучасність», Ю. Шевельов «Мовознавство», енциклопедичні видання: «Українська мова», «Великий тлумачний словник української мови», «Словник іншомовних слів», «Універсальний словник української мови», «Український орфографічний словник», «Універсальний словник української мови», «Український орфографічний словник» та багато інших, які розповідають про історію української мови, її велич та красу, розкривають значення нашої мови в світі.

Тож запрошуємо всіх до перегляду і пам'ятаймо, що мова - це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Не будьмо байдужими, давайте разом захищати найбільше наше багатство - нашу Рідну Українську Мову!

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка