Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На варті наших душ Небесна Сотня



17 лютого 2023 року до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організована книжково-ілюстративна виставка-реквієм «На варті наших душ Небесна Сотня».

20 лютого ми відзначаємо героїчну і надзвичайно болісну для всіх дату - День Героїв Небесної Сотні. Саме цей день у 2014 році став найдраматичнішим і переломним етапом Революції гідності, днем масових розстрілів мирних демонстрантів у Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них - молодь, ті, хто лише починав жити. Вони не побоялися глянути смерті у вічі заради утвердження національної ідеї. Йшли вони під кулі не задля слави чи з особистих мотивів, а щоб вибороти гідне майбутнє своєму народові.

Очевидно, що саме тоді, під час Майдану, подвиг цих людей допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу. Сьогодні ж важливо осягнути місце та роль Героїв Небесної Сотні у контексті нинішньої російсько-української війни.

До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні відділ загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка презентує книжково-ілюстративну виставку-реквієм «На варті наших душ Небесна Сотня», на якій зібрано книги та матеріали, які ілюструють важкий і важливий період нашої історії.

До уваги відвідувачів представлені такі книги: «94 дні. Євромайдан очима ТСН», «Євромайдан. Лірична хроніка», «Євромайдан: хроніка відчуттів», «Майдан і Церква. Хроніка подій та експертна оцінка», «Майдан. Свідчення. Київ, 2013-2014 роки», «Небесна сотня», «Євромайдан у Донецьку. Історія боротьби за гідність», «Український Євромайдан. Прикарпатський вимір», «Коломийський Євромайдан», «Щоденник Майдану. Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах», Л. Галичанка «Україна мрія. Майдан: буремні події після», К. Димид, М. Димид «Каміння Майдану», О. Забужко «Літопис самовидців: дев'ять місяців українського спротиву» та багато інших.

Тож запрошуємо Вас до перегляду виставки. Герої не вмирають - вони дивляться на нас із фото і відео. І знову й знову йдуть у свій останній бій. Їхній подвиг навічно залишиться в душах і серцях українців як приклад національної честі й гідності.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка