Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творимо дерево життя та любові в бібліотечному просторі



14 лютого 2023 року, в день Святого Валентина, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка бібліотекарками відділу соціокультурної проєктної діяльності організовано інформаційну зустріч з юними читачами бібліотеки та проведено майстер-клас «Серце із смужок паперу: даруємо з любов’ю». Учасниками заходу були діти внутрішньо переміщених осіб та діти з місцевої громади.

Розпочався захід з інформації про саме свято, традиції його святкування в Україні та різних країнах світу. Поговорили з дітьми, що таке любов і як це важливо проявляти її один до одного, особливо в час, який переживає наша країна зараз. Наскільки важливими є любов до своєї батьківщини, родини, друзів. Цей день наповнений різноманітними традиціями в різних країнах, але основною і спільною метою є сказати про свої почуття тим людям, які нам небайдужі, яких ми любимо. Тож на зустрічі бібліотекарки розповіли про історію походження цього свята за легендою про Святого Валентина.

Як кожне свято і це свято любові має свої символи. Найвідомішим класичним образом любові є серце, тому на майстер-класі ми виготовляли яскраві валентинки для своїх друзів та близьких. Діти і дорослі творчо підійшли до цього завдання та із задоволенням розмальовували, вирізали, наповнювали приємними словами свої витвори мистецтва. Кожний учасник виготовив два сердечка, одне з яких повісив на символічне дерево життя, а друге - залишив собі на згадку про цей день або для подарунку.

Також бібліотечні фахівці нагадали учасникам заходу про те, що 14 лютого - Міжнародний день дарування книг: в цей день мають об'єднатися ті, хто дарує книги і ті, хто прищеплює любов до читання.

Цього дня в обласній книгозбірні панувала атмосфера добра, тепла, любові і затишку. Після праці під час майстерки за горнятком теплого чаю і печивом діти ділилися своїми враженнями, переглядали мультфільми, знайомилися один з одним і спілкувалися на різні теми.

Дякуємо всім за участь! Любові та миру всім нам, дорогі українці!

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка