Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивний урок безпеки в бібліотеці



08 лютого 2023 року фахівцями відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка було організовано та проведено Інтерактивний урок безпеки життєдіяльності: як діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації. Захід був проведений спільно з рятувальниками ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (керівник прес-служби головного управління ДСНС Христина Перцович). Учасниками події були здобувачі освіти ліцею № 23 імені Романа Гурика разом з Людмилою Ільницькою, директоркою табору «Веселкова зима») та постійні відвідувачі заходів обласної книгозбірні в рамках проєкту ВільноХаб, який впроваджується для дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Орієнтуючись на вік дітей, захід проводився в інтерактивній формі з використанням наочних матеріалів: діти відгадували загадки, працювали з малюнками, подивилися відеоролики.

Працівники ДСНС розповіли про порядок дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, рятувальники акцентували увагу дітей на дотриманні правил пожежної безпеки в побуті, нагадали номери екстрених служб, за якими потрібно телефонувати у тій чи інший ситуації. Фахівці Служби порятунку «101» сподіваються, що такі заходи допоможуть дітям бути більш обізнаними в питаннях безпеки, дітлахи та дорослі прислухаються до порад рятувальників та використають за необхідності.

Також особливої уваги було приділено темі «вибухонебезпечних предметів»: як відрізнити вибухонебезпечні предмети та вберегтися від них, фахівці вказали на послідовність дій у разі виявлення небезпечної знахідки.

Під час уроку діти переглянули навчальне відео про мінну безпеку з псом Патроном. На запитання інспекторів, хто найвідоміша собака у світі, діти відразу ж вигукнули: «Пес Патрон!» та із задоволенням дивилися відео. А потім разом із інспектором розбиралися, як же правильно виводити на прогулянку домашнього улюбленця у воєнний час.

Наприкінці зустрічі кожного учасника очікувала приємна несподіванка: рятувальники подарували їм неймовірні розмальовки, комікси, ігри, наліпки, розроблені фахівцями #UNICEF Ukraine спільно з #ДСНС.

Сьогодні в умовах війни потреба в таких уроках досить гостра, тому це вже не перша подія в просторі ІФОУНБ ім. І. Франка, вони стають регулярними. Переконані, що такі заходи  збагачують світогляд дітей, приносить їм багато корисної інформації, адже знання правил безпечної поведінки рятує життя!

Світлини

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка