Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в онлайновій конференції «Бібліотека – інклюзивний простір для дозвілля»



15 листопада 2022 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в онлайновій конференції «Бібліотека – інклюзивний простір для дозвілля», організованої секцією ВГО УБА «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку» та Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою. Обласну книгозбірню на конференції представляла Жирик Л. І., заступниця директора, яка виступила з доповіддю «Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка – доступний простір для неформальної освіти та дозвілля громади». Конференція проходила на платформі Google Meet, де зібралися понад 100 бібліотекарів України.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися Валентина Ярощук, голова Секції «Бібліотека - на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку» ВГО Українська бібліотечна асоціація, директорка Рівненської ОУНБ, кандидатка історичних наук, заслужена працівниця культури України та Світлана Моісєєва, Віцепрезидентка УБА, директорка Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки.

З доповідями щодо діяльності бібліотек в даному напрямку виступили бібліотечні фахівці з різних регіонів України: міст Запоріжжя, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Хмельницький та Суми.

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка поділилася своїм досвідом роботи з людьми літнього віку та з інвалідністю: організацією курсів цифрової грамотності для людей 60+; курсів англійської мови для людей з інвалідністю «Доступна англійська»; курсу підвищення кваліфікації педагогів музичних шкіл міста та області (використання можливостей музичної онлайн програми MuseScore); про налагоджену співпрацю з Івано-Франківським територіальним центром соціального обслуговування, що надає послуги одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, хворим; Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх людей в Україні» в місті Івано-Франківськ; Івано-Франківським міським центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт»; Івано-Франківським обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей «Серденько»; ГО Громадський Простір «Гармонія» - Центром соціально-трудової, професійної реабілітації людей з інвалідністю та розвитку соціального підприємництва; Домівка «Поділись»; англійським мовним центром SmartWay ELC; Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника (викладачка - Гошилик Н. Є.) та Івано-Франківським національним університетом нафти і газу, факультет управління інформаційною діяльністю (викладачка - Вінтонів Х. М.).

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка