Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пізнавально-оглядова екскурсія до найбільшої бібліотеки краю для майбутніх істориків



14 листопада 2022 р. фахівці відділу краєзнавчої літератури організували екскурсію до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для студентів спеціальності «Середня освіта» (Історія) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника під керівництвом наставників – доцента кафедри історії України і методики викладання історії Андрія Королька та старшого викладача цієї ж кафедри Богдана Паски.

Впродовж багатьох років триває плідна співпраця відділу краєзнавчої літератури та доцента кафедри історії України, доброго друга та партнера бібліотеки Андрія Королька. Щороку відбувається декілька засідань історико-краєзнавчої лабораторії «Івано-Франківщина історична» - своєрідного навчально-методичного семінару для студентів-істориків Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Навчання, пошук інформації, наукові дослідження неможливі без інформаційних джерел. Основним унікальним джерелом є книга, яка є історично сформованим універсальним засобом фіксації, збереження і передачі в часі й просторі суспільних цінностей.

Майже півмільйонний книжковий фонд - таким надбанням володіє сьогодні головна книгозбірня області - Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, яка є провідною установою в галузі бібліотечного краєзнавства, депозитарієм регіональних видань і періодики та займає чільне місце для отримання належних освітніх послуг та здобуття якісних знань.

Під час екскурсії студенти відвідали структурні підрозділи бібліотеки, зокрема сектор обліку та реєстрації користувачів, довідково-бібліографічний відділ, відділ абонементу та читального залу, літератури з питань мистецтва та економіко-виробничої літератури, а також відділ книгозберігання, що в майбутньому допоможе їм швидко зорієнтуватися в документно-інформаційних ресурсах обласної книгозбірні та зробити перебування в її стінах максимально зручним та комфортним. Фахівці бібліотеки розповіли першокурсникам загальні правилами поведінки у бібліотеці, особливості роботи з каталогом та можливості сьогодення - пошук і підбір літератури в електронному каталозі, розкрили багатство книжкового фонду спеціалізованих обслуговуючих відділів.

Закінчилась екскурсія у відділі краєзнавчої літератури, де головна бібліотекарка Світлана Джоголик ознайомила присутніх із діяльністю відділу, книгами та періодикою, які утворюють його фонди, зокрема: авторським фондом академіка Володимира Грабовецького, діаспорними виданнями, бібліографічними покажчиками, книгами, присвяченими історії населених пунктів області, музейній справі Прикарпаття, пам'яткам краю тощо.

Студенти  отримали інформацію про структуру краєзнавчого довідково-бібліографічного апарату, вчилися самостійно працювати з топографічною картотекою зведеного краєзнавчого каталогу, яка є джерелом відомостей про населені пункти Івано-Франківської області.

Відвідувачі були вражені наповненням бібліотечних фондів, діючими книжковими виставками, культурно-просвітницькими заходами та дякували за надзвичайно цікаву, змістовну та пізнавальну екскурсію.

Ми вдячні доценту кафедри історії України ПНУ імені В.Стефаника Андрієві Корольку за багатолітню плідну співпрацю і гідну оцінку роботи бібліотекарів ОУНБ ім. І. Франка.

Світлини

Пізнавальна екскурсія до обласної наукової бібліотеки

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка