Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Духовне свято Слова



Щорічно 9 листопада ми відзначаємо День української писемності і мови. З нагоди свята 2 листопада 2022 року у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка у рамках місячника-презентації організована книжкова виставка-огляд «Духовне свято Слова».

Книжкова виставка-ревю, що діятиме до 30 листопада, представляє найрізноманітніші видання із фондів відділу: монографії, наукові та науково-популярні видання, документальні книги і художні твори різних стилів і напрямів. Тут ви знайдете: «Повість времяних літ» та роман Ліни Костенко «Скіфська одіссея», роман «Добрі новини з Аральського моря» Ірени Карпи та збірку оповідань «Таке різне Різдво», веселі і сумні історії «Крим по-українськи» та збірку оповідань «Теплі історії про кохання». Понад 150 українських видань очікують небайдужого, зацікавленого читача.

 Презентуючи користувачу велике розмаїття вітчизняного книжкового багатства, ми хочемо засвідчити нашу любов до рідного слова, до своєї культури, багатої, мальовничої землі - нашої славної України. І прагнемо, щоб кожен з нас продовжував і надалі удосконалювати високу культуру рідної усної і писемної мови, плекати у своєму серці любов до всього українського та передавати її майбутнім поколінням.        

«Темна тайна - письмо, а хист писемний - то дар Святого Духа. Письмовець - як волхв, що виправдовує перед лицем Господа перебування свого народу на землі. Як на мене, треба перейти всі раї і пекла земні перед тим, як узятися за перо. Аби писемне слово було світлою тінню того Слова, що було споконвіку». Так думає головний герой твору Мирослава Дочинця «Вічник». В цьому переконаний і сам автор - слово має піднімати в людині людське, духовне; останній прихисток для людини - це чесне і правдиве слово, яке могло б підтримати і укріпити її.

Пересвідчуємося в цьому і всі ми, перечитуючи твори літераторів усіх поколінь.

Запрошуємо усіх до читання - духовного свята Слова.

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка