Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкриття персональної виставки художниці Ірини Кравець в обласній бібліотеці



02 листопада 2022 року у літературно-мистецькій вітальні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося відкриття персональної виставки прикарпатської художниці Ірини Кравець «Творчість для мене – це моє життя, мої мрії, мої історії і мої думки». У добірці робіт представлені пейзажі, виконані в техніці сухої пастелі.

Модераторка заходу - директорка обласної книгозбірні Людмила Бабій зазначила, що доброю традицією бібліотеки є репрезентація громадськості надбань обдарованих талантами людей нашого краю. Представляючи художницю Ірину Кравець, вона ознайомила присутніх зі сторінками її біографії. Мисткиня народилася на Київщині, закінчила Республіканську художню середню школу ім. Т. Шевченка в м. Києві та у 1992 р. - художньо-графічний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Тривалий час працювала у телерадіокомпаніях Івано-Франківська на посадах телеоператора та заступника директора. Повернулася до занять живописом 2013-го, і вже наступного року відбулася її перша персональна виставка. А потім ще, ще і ще...Загалом у 2014-2022 роках - близько двадцяти колективних та персональних виставок.

Ірина Кравець поділилася з присутніми роздумами про свою творчість та експоновані на виставці художні роботи, зокрема, зауважила: «Пейзаж не може не зачаровувати. Він прекрасний в будь-яку пору року, незалежно від погоди і часу доби. Природа велична і безмежна в гірському пейзажі і тиха та ніжна у літньому саду...».

Привітали художницю з відкриттям персональної виставки відомі митці та громадські діячі. Серед них народна депутатка України Оксана Савчук, заступниця начальника управління культури національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, депутатка обласної ради Мирослава Корнелюк, спеціалістка департаменту культури Івано-Франківської міської ради Леся Геник, мистецтвознавець Мирослав Аронець, письменник Богдан Томенчук, члени ГО «Мистецьке братство» Анатолій Мельник, Лариса Сандюк, Орест Заборський, Олександр Данилюк, Микола Яцурак, голова ГО «Мистецька формація «Станіславський пес» Анатолій Пастушенко та інші.

Познайомитися з новими картинами Ірини Кравець прийшли друзі, колеги по роботі, представники інтелігенції краю - директор Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк Василь Тимків, письменниця Ольга Деркачова, поетеса Анна Данилюк, поетеса і художниця Ірина Тарновецька-Мороз, журналіст Володимир Безгачнюк, фотограф Тарас Майстришин, читачі бібліотеки.

Гості дійства мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку з фондів ОУНБ ім. І.Франка «Щедрий талант Ірини Кравець», яка знайомить з творчістю художниці, зокрема, й ілюстрації до поетичних збірок Богдана Томенчука.

Тож гостинно запрошуємо читачів, мешканців та гостей міста до нашої книгозбірні на перегляд виставки пейзажів Ірина Кравець, виконаних в техніці сухої пастелі.

Виставка діятиме до 01 грудня 2022 р.

Світлини

У бібліотеці ім. І.Франка представили персональну виставку художниці Ірини Кравець

В Івано-Франківській бібліотеці ім. Франка відкрилась виставка художниці Ірини Кравець

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка