Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкрита лекція для освітян «Освіта майбутнього»



28 жовтня 2022 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася відкрита лекція для вчителів в рамках Всесвітнього тижня медійної грамотності, який відзначається в світі в період 24-31 жовтня. Лектором виступила бібліотечна фахівчиня Жирик Л., координаторка центру. «Плекання довіри: імператив медіа та інформаційної грамотності» – це тема, якій присвячений GlobalMILWeek2022.

У сучасному глобалізованому світі якісна освіта стає ключем, що відчиняє двері до успішного майбутнього. Критичне мислення, інформаційно-медійна грамотність, креативність, уміння комунікувати, здатність ухвалювати рішення - одні з головних навичок особистості XXI століття, які покликана виховати в учнях школа.

Тому ми разом з освітянами обговорювали, як враховувати вимоги часу та робити освіту інтерактивною та цікавою; як створити простір, де учням не тільки надають знання, а й вчать взаємодіяти, працювати в команді та відчувати власну індивідуальність водночас, розвивати емпатію, формувати відповідальність та не боятися ухвалювати рішення; як впроваджувати медіаосвіту в новій українській школі; як педагоги та школярі можуть підвищити власну медіаграмотність за межами освітнього закладу.

При обговоренні були використані презентаційні та наочні матеріали, надані обласній книгозбірні Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та отримані при проходженні навчальних тренінгів з медійної грамотності працівниками ІФОУНБ ім. І. Франка.

Світлини

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка