Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн заходи в рамках проєкту «Профі-студії для викладачів англійської мови»



19 та 21 жовтня 2022 року в рамках діяльності інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка координаторка центру Жирик Л. І. провела лекції на тему «Особливості проведення онлайн-занять з іноземної мови» для двох груп вчителів англійської мови навчальних закладів міста та області в рамках співпраці з Івано-Франківським інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників (методист – Косенко Ю. В.)

Навчання іноземної мови за допомогою інформаційно-комунікативних технологій являє собою процес, що постійно змінюється та оновлюється з точки зору технологічних інновацій. Розвиток інтернету докорінно змінив підхід до навчання.

На лекціях ми обговорили можливості навчання за допомогою використання інфографіки, відеоматеріалів і підкастів. Ознайомилися з найпоширенішими платформами для проведення занять в Україні, які надають можливість проведення відеоконференції, а саме Zoom, Microsoft Teams, Google Meet. Платформи дистанційної освіти надають можливість контролювати засвоєння пройденого матеріалу. Додатки-месенджери - Viber, Telegram допомагають надсилати учням текстові та мультимедійні матеріали для підготовки до занять, забезпечують ефективний зворотній зв'язок із викладачем.

Вчителям були запропопоновані онлайн ресурси, за допомогою яких вони можуть створювати відео уроки, записувати тексти для аудіювання, вивчати мову за допомогою пісень, онлайн ігор, тестів, квізів. Були представлені англомовні інформаційні бібліотечні ресурси: методичні посібники, настільні ігри, наочні країнознавчі матеріали та розробки навчальних занять з вивчення граматики, лексики і письма англійської мови.

 

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка