Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація творів Степана Ленкавського – ідеалога українського націоналізму



11 жовтня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація другого тому книги «Степан Ленкавський. Український націоналізм», упорядником та головним редактором якої є відомий історик, доктор історичних наук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Другий том збірника праць відомого українського ідеолога та провідника ОУН Степана Ленкавського становить ідеологічну та філософську частину його творчої спадщини. Як і перший том перевиданого збірника, другий містить ту інформацію, якої немає у попередньому виданні. Пропонована збірка наповнена ідеями націоналізму, її незбагненним та нестримним прагненням до життя і самореалізації. Автор наполегливо повертає думку до теми національної революції, обґрунтовуючи позиційні національні принципи, опираючись на первозданну силу власного народу, вдаючись до роздумів про місце та роль національної еліти.

Упорядник згаданого видання Олександр Сич переконаний, що праці Степана Ленкавського необхідно прочитати кожному свідомому українцеві, оскільки, на його думку, дуже малий відсоток тих, хто вважає себе націоналістом, справді приходить до розуміння, що ж таке український націоналізм по факту.

Доєдналися до змістовного діалогу прихильники та прибічники думок Степана Ленкавського, зокрема директор ГО «Інститут наукових студій націоналізму», депутат обласної ради Ігор Дебенко, директор івано-франківського видавництва «Лілея-НВ», громадський діяч Василь Іваночко, доктор історичних наук, професор Сергій Адамович, голова ГО «Громадський інститут аналітики» Віталій Перевізник, голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, відомий літературний критик Євген Баран, директорка обласної книгозбірні Людмила Бабій подякувала Олександрові Сичеві за подаровані примірники таких важливих та знакових праць, які гідно поповнять фонди обласної бібліотеки, а також наголосила на цінності та важливості символічних ідей Степана Ленкавського у вирі запеклої та жорстокої боротьби проти російського вторгнення.

Світлини

Оновлено 17-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка