Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профорієнтаційні тренінги в рамках ініціативи ВільноХаб



20 вересня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка відбулися два профорієнтаційні заходи для учнів 41-ої групи, 11 клас ліцею ім. Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради. Спільно з тренеркою Громадського центру “Нова генерація”, волонтеркою бібліотечної ініціативи ВільноХаб програми “Мріємо та діємо” підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО), яка переїхала з міста Херсон, п. Ольгою Жуковою, ліцеїсти вчилися робити SWOT-аналіз своєї особистості та майбутньої професії, складати резюме та писати мотиваційний лист.

Вибір професії для кожної молодої людини - це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання і праці. Без перебільшення можна сказати, що для випускників загальноосвітньої школи - це завжди проблема номер один. Саме тому профорієнтаційна робота з ліцеїстами повинна здійснюватися на всіх вікових етапах, але саме період ранньої юності є найбільш сенситивним для формування готовності учня до професійного самовизначення.

Профорієнтаційна робота повинна служити одній меті - активізувати учня, сформувати у нього прагнення до самостійного вибору професії з урахуванням отриманих знань про себе, про свої здібності та перспективи їхнього розвитку. В цьому йому повинні допомогти батьки, вчителі та бібліотекарі.

Пані Ольга пропрацювала з учасниками заходу сектори вибору професії: державний, сектор бізнесу та громадський сектор, розглянули їхні плюси та мінуси. Для того, щоб розпочати свою кар'єру, всім необхідно пройти SWOT -  аналітичний аналіз, який надає можливість дізнатися про внутрішні сильні та слабкі сторони особистості, а також про її зовнішні можливості й загрози.

Це перший крок до вибору майбутньої професії, а наступний - це написання резюме та мотиваційного листа, адже резюме - це документ, за допомогою якого можна звернути на себе увагу, зацікавити роботодавця своїми можливостями та професійними якостями і отримати запрошення на співбесіду. Конкуренція при працевлаштуванні досить значна, тому вміння презентувати себе роботодавцю має стати в нагоді кожному, хто шукає роботу.

Учасники тренінгу діяли інтерактивно, задавали багато запитань, дискутували в групах, роздумували над запропонованою інформацією.

Сподіваємося, що отримані під час бібліотечного заходу знання стануть у пригоді молодим людям у виборі свого майбуття.

Світлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка