Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вишкіл з домедичної підготовки в просторі обласної книгозбірні



31 серпня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках ініціативи ВільноХаб програми “Мріємо та діємо” підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО) відбувся захід з неформальної освіти — вишкіл з домедичної допомоги. До проведення заходу були залучені студенти Івано-Франківського національного медичного університету Христина Гафійчук, Уляна Луцишин, Дарина Матвіюк, Діана Макшанцева, Ольга Гапонюк та Емма Сарецян, які також представляли міжнародну організацію Європейська медична студентська асоціація UPSHIFT.

В умовах війни, володіючи навичками надання домедичної допомоги, ви зможете, без перебільшення, врятувати життя. Такі знання можуть стати у нагоді і у мирний час. Після початку повномасштабного вторгнення ми зрозуміли, що так, як було до 24 лютого, вже не буде. Тому почали думати, як можемо допомогти в інформаційному напрямку діяльності бібліотеки. Тому у нас виникла ідея запросити команду партнерів, які зможуть навчити усіх охочих надавати домедичну допомогу. Це називається вишкіл, адже всі життєво-важливі навички треба вишколювати.

У заході взяли участь діти та молодь ВПО та м. Івано-Франківська, а також їхні батьки, які активно співдіяли з ведучими-медиками. У бібліотечному просторі діяли п'ять локацій: хірургія, офтальмологія, стоматологія, травматологія та отоларингологія. Діти ділилися на команди і відвідували різних лікарів, одягали медичний одяг, працювали з медичним інструментом, здійснювали ін'єкції, анастезію.

Медики були зі своїми ведмедиками-муляжами, а дітки прийшли зі своїми улюбленими іграшками, яких намагалися полікувати у різних лікарів. У стоматолога навчилися правильно доглядати за зубками, у отоларинголога знайомилися з апаратом для огляду вуха, у травматолога накладали гіпсову пов'язку.

А ще цей вишкіл допоміг подолати страх у дітей перед візитом до лікаря, адже тепер вони знають, хто чим займається, яким інструментом користується.

Все дійство відбувалося в легкій, цікавій та невимушеній атмосфері. Щиро дякуємо нашим партнерам за насичену програму і надані корисні знання не тільки для дітей, але й для дорослих.

Насамкінець учасникам заходу вручили сертифікати, які засвідчують, що всі успішно пройшли вишкіл з домедичної допомоги.

 

У "Лікарні для ведмежат" практикувалися діти вимушених переселенців.

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка