Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Робоча зустріч Партнерської мережі Goethe-Institut в Україні



25 серпня 2022 року бібліотекарі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Людмила Жирик та Марина Цюпа взяли участь в робочій зустрічі Партнерської мережі в рамках співпраці обласної книгозбірні з бібліотекою Goethe-Institut в Україні.

Головним питанням було обговорення діяльності проєкту на наступний рік та можливості участі в навчаннях, тренінгах, конкурсах. Модерувала зустріч Анна Журавльова, яка займається координацією проєктів інфоцентру та бібліотеки Goethe-Institut в Україні.

У зв'язку з активною фазою російсько-української війни та масового бомбардування українських міст першочерговим стало питання цивільного захисту населення. Бібліотеки як публічні простори під час повітряної тривоги можуть не закриватись, а навпаки - давати захист своїм відвідувачам, якщо правильно організувати її як об'єкт цивільного захисту. Багато бібліотек мають підвали та книгосховища, що мають потенціал бути укриттям для працівників та користувачів бібліотеки.

Проєкт розрахований на реалізацію до кінця 2022 року. Партнером проєкту є УБА.

Проєкт передбачає наступні заходи: онлайнові семінари із залученням бібліотечних фахівців Ізраїлю, фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій, архітекторів для працівників бібліотек щодо створення укриття у приміщенні бібліотеки; навчання бібліотекарів з надання першої медичної допомоги; навчання бібліотекарів з психологічної підтримки та взаємодії з користувачами у кризових ситуаціях під час воєнного стану; консультування щодо проведення моніторингу та оцінки стану потенційних укриттів бібліотек з мережі Goethe-Institut в Україні, включення бібліотек у карту укриттів міста; надання гранту на конкурсній основі для облаштування укриття в одній з бібліотек з мережі Goethe-Institut в Україні на основі попереднього моніторингу, аналізу, оцінки та заявки учасника; підготовка та поширення рекомендацій щодо створення бібліотечних укриттів.

На завершальному етапі відбудеться форум, присвячений ролі бібліотек в інтеграції населення України в мирне життя.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка