Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

З Україною в серці: діти ВПО у головній книгозбірні краю з нагоди Дня незалежності України



19 серпня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках ініціативи ВільноХаб програми підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб «Мріємо та Діємо» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку відбулося представлення книжкової виставки «З Україною в серці» та знайомство з головною книгозбірнею краю. Бібліотечні працівники з нагоди Дня незалежності України організували справжнє свято для соціально незахищених дітей з Харкова, які в часі російської агресії проживають у с. Микуличин Яремчанської міської ради.

В умовах українських реалій, коли Україна ціною життя та зусиль українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває національно-патріотичне виховання дітей і молоді. Тож відкриваючи захід і щиро вітаючи дітей таі їхніх наставників, директорка ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій та заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко своїми патріотичними промовами пробуджували у дитячих серцях любов до рідної землі та утвержували в них розуміння цінності таких понять як воля, свобода і незалежність.

Завідувачка відділу краєзнавчої літератури Оксана Шаран представила учасникам заходу книжкову виставку «З Україною в серці», організовану до Дня незалежності України, свята, яке в часі російсько-української війни є особливо актуальним. За допомогою виставки юні відвідувачі  познайомилися з виданнями, які розкривають багатовікову історію нашої Батьківщини, її культуру, пам'ятки, символіку, з книгами про видатних постатей минувшини - князів, козаків, гетьманів, державних, політичних та церковних діячів, які зробили  великий внесок у творення нашої державності, з дослідженнями про прагнення українців мати свою державу у буремному ХХ ст., зокрема з виданнями, присвяченими УНР та ЗУНР, Соборності, діяльності ОУН-УПА, з працями, що розповідають про криваві події новітньої історії України ХХІ ст. - Євромайдан, Революцію Гідності, Небесну сотню, а також з книгами про теперішні часи АТО та повномасштабної російсько-української війни, коли сусідня держава-агресор вирішила забрати у нас найцінніше - нашу свободу.

Гості бібліотечного свята мали змогу відвідати різні структурні підрозділи бібліотеки, зокрема відділ економіко-виробничої літератури, відділ літератури з питань мистецтва та відділ краєзнавчої літератури, ознайомитися з їхніми фондами та діяльністю, а також поспілкуватися з бібліотекарями під час солодкого частування.

Приємною несподіванкою для підлітків стало знайомство з відомим українським письменником, заступником голови Національної спілки письменників України, добрим другом бібліотеки Ярославом Ткачівським, творчий доробок якого представлений на діючій книжковій виставці «Ярослав Ткачівський: І Слово це у мене від Всевишнього...» з нагоди ювілею митця слова.

 Для гостей заходу письменник презентував свою нову та надзвичайно щемливу поезію воєнної тематики, а заступниця голови ОВА Людмила Сірко роздала подарунки. Дирекція бібліотеки також порадувала юних відвідувачів безкоштовною можливістю стати  читачами книгозбірні, щоб в майбутньому користуватися її багатими книжковими фондами та різноманітними послугами.

Світлини

Для діток соціально незахищених категорій з Харківщини, які прибули на Прикарпаття, організували свято книги

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка