Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майстер-клас «Створення візуальних нотаток» в рамках проєкту ВільноХаб



14 липня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо» підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО) відбувся майстер-клас «Створення візуальних нотаток». Модератором заходу була волонтерка проєкту Ольга Жукова, яка вимушено переїхала до Івано-Франківська з Херсону через повномасштабну війну росії в Україні. Пані Ольга ознайомила учасників заходу з принципами створення візуальних нотаток, візуальним оформленням тексту та відпрацювала навички створення візуальних плакатів/конспектів.

Учасниками заходу були діти та молодь ВПО віком від 10 до 20 років з різних міст України: Херсону, Харкова, Запоріжжя та Запорізької області та міста Івано-Франківська. Всі є учнями та студентами, тому їм під час навчання доводиться багато нотувати, а для тих, хто не любить це робити - конспектування стає справжнім випробуванням.

До переваг візуального оформлення інформації відноситься: легкість запам'ятовування і відтворення; швидкість і легкість сприйняття; розвиток уваги, креативного мислення; робить процес навчання цікавішим.

У програмі майстер-класу були розглянуті наступні теми: що таке візуальні нотатки; оформлення заголовків, рамки і блок-схеми для оформлення тем і тексту; фігурки людей, люди в русі, різні типи чоловічків (люди-пружинки, люди-зірки, пластилінові люди); прості малюнки і образи; словник візуальних символів; оформлення плакатів, візуальні конспекти. Після теоретичної частини всі здійснили практичну роботу - візуалізували свій робочий день.

Пані Ольга наголосила, що візуальні нотатки може робити кожен, незалежно від його вміння малювати. Для цього треба зобразити всього 5 елементів: квадрат, коло, трикутник, лінію, точку. А ще, візуальні нотатки - це навички, які треба розвивати і покращувати з кожною новою спробою.

Запрошуємо приєднуватися до наших заходів, адже бути креативним разом з ініціативою ВільноХаб в просторі обласної книгозбірні легко, цікаво і просто!

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка