Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майстерка з навчання дітей техніці орігамі в обласній книгозбірні



07 липня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується з квітня місяця для підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО), відбувся інтерактивний захід – майстерка з навчання дітей техніці орігамі. Проводила майстерку Евеліна Ярмак (10 років) з міста Оріхів Запорізької області, яка з перших днів реалізації бібліотечного проєкту відвідує всі наші заходи, активності, презентації, майстерки. От і вирішила спробувати свої можливості як волонтерки і попрацювати з дітьми ВПО та з міста Івано-Франківськ за підтримки своєї мами Анни Ярмак, активної волонтерки обласної книгозбірні.

Це був чудовий час спілкування і роботи дітей з міст Харків, Запоріжжя, Оріхів, АР Крим та Івано-Франківськ, які спільно, допомагаючи один одному, творили свої вироби в техніці орігамі - це були дракончики, добрі, яскраві, зі своїм окрасом і візерунком.

Користь орігамі для дітей величезна! Дана техніка розвиває у дітей концентрацію. Наше заняття подіяло на бешкетників заспокійливо (навіть наша непосидюча Маргаритка, 5 років, з міста Харків, зосереджено працювала!), а отриманий результат зміг порадувати їх, дав можливість відчути себе переможцями. Також створення фігурок з паперу є чудовим тренуванням для рук, воно розвиває дрібну моторику. Разом з руками тренуються пам'ять і логіка дитини.

Сьогодні дуже високо цінується творчість і здатність до нестандартного мислення. Дорослі учасники заходу звернули увагу, як ця якість змогла проявитися у кожної дитини на занятті з дитячого орігамі. Разом з тим кожна дитина навчилася слідувати інструкціям, не лякатися складних завдань і успішно їх виконувати. Творчість настільки захопила всіх присутніх, що мами з бабусями не стрималися і долучилися до створення фігурок разом з дітьми!

Метою наших заходів є забезпечити корисне і приємне дозвілля, яке допоможе розвинути фізичні, розумові та творчі якості дитини, надати їм психосоціальну підтримку. Діти відчувають себе впевнено, комфортно і, головне, безпечно в бібліотечному просторі з кожним новим візитом.

Запрошуємо всіх творчих і активних людей приєднуватися до нашого товариства і слідкувати за анонсами наших наступних подій!                                                                        

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка