Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Клуб розмовної української мови «Спілкуємося українською РАЗОМ!» стартував в обласній книгозбірні!



01 липня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) розпочав свою діяльність літній клуб розмовної української мови «Спілкуємося українською РАЗОМ!». Учасники клубу – люди, які були вимушені покинути свої домівки через активні воєнні дії в їхніх рідних містах через російсько-українську повномасштабну війну, а це – Херсон, Харків, Маріуполь, Запоріжжя, Сєверодонецьк Луганської області. Розмовний клуб організовано за сприяння ГО «Центр дослідження комунікації», партнера, з яким обласна книгозбірня співпрацює впродовж багатьох років, та «Фонду термінових дій з прав жінок»/Urgent Action Fund for Womеn’s Human Rights (США).

На засіданнях розмовного клубу у формі невимушеного спілкування на цікаві для учасників теми ми спробуємо допомогти переселенцям подолати мовний бар'єр і перейти на українську мову. Зустрічі відбуватимуться тричі на тиждень впродовж липня-серпня. Модератором зустрічей буде Анна Ярмак, вчитель української мови за фахом, лавреатка обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021» у номінації «Українська мова та література», адже сама вона з міста Оріхів Запорізької обл. Анна розробила програму клубу, де охоплено і теоретичні, і практичні питання вивчення рідної мови, такі як: монолог, діалог, український мовленнєвий етикет, практикум публічного виступу, етикет листування та багато іншого, цікавого та корисного.

У результаті відвідування засідань клубу слухачі отримають змогу: вільно і грамотно здійснювати усну й письмову комунікацію українською мовою; критично та відповідально застосовувати інформаційні та комунікаційні технології в практичній діяльності; формувати системний підхід у ставленні до минулого, сучасного та майбутнього України, цінувати культурно-історичні та морально-етичні надбання українського народу, виявляти повагу до різноманіття релігій і етнокультур; розвивати творче мислення, потребу в постійному інтелектуальному самовдосконаленні, зокрема до вибудовування та втілення власної стратегії навчання упродовж життя (навчання та самоосвіта, неформальна освіта), коригування власної професійної діяльності в контексті основних професійних вимог.

Перше засідання клубу відбулося у форматі живого спілкування, учасники познайомилися, намагалися спілкуватися українською, обмінювалися думками, виконували цікаві завдання у колі нових друзів. І ще хочеться відзначити, що у нас на клубі люди різного віку - від 10 до 64 років, але для них немає бар'єру у спілкуванні, адже вивчати і спілкуватися українською - це актуально, круто, цікаво і необхідно! Хто ще не з нами - приєднуйтесь! Вчитися ніколи не пізно!

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка