Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Кіноклуб в бібліотеці як елемент неформальної освіти



29 червня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та Діємо» підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб відбувся кіносеанс перегляду фільму «Шлях додому» 2019 року виходу на екрани, жанру «драма, сімейний, пригоди». Фільм був обраний за поради партнерки обласної книгозбірні Христини Сирової-Ковалишин – відомої у Франківську поетеси, письменниці, директорки БО «Хребет» по роботі з людьми з інвалідністю, психологині та мотиваційної тренерки. Головною метою обраної теми було збільшення інтересу до читання шляхом перегляду кінофільмів і спільного їх обговорення.

Діти та молодь з різних міст України - Харкова, Херсону, Запорізької області, Івано-Франківська із задоволенням передивилися фільм, а після сеансу бібліотечні працівники провели дискусію, на якій обговорили основні життєві питання, висвітлені у фільмі.

За сюжетом ​​добродушний студент Лукас дав притулок маленькому цуценяті, якого вирішив назвати Беллою. Пустотлива і ласкава дівчинка відразу ж стала повноправним членом сім'ї, насолоджуючись своїм новим будинком і турботою, якою її оточили. Через деякий час домашня улюблениця перетворилася у велику і сильну собаку, а її зв'язок з господарями лише посилився. Але одного разу сталася низка подій, в результаті яких Белла виявилася за кілька сотень миль від будинку. Однак здаватися чотиринога героїня не мала наміру - заради возз'єднання з Лукасом, вона готова подолати цю величезну відстань і всі перешкоди, які зустрінуться на її шляху.

Учасники заходу - і молодь, і присутні дорослі (мами та бабусі) ділилися своїми спогадами про своїх улюбленців, які залишилися в минулому житті, згадували цікаві та кумедні ситуації, які траплялися з ними, ділилися своїми дитячими, але такими вже дорослими думками, чого їх навчила ця кінострічка. А дорослі розчулилися, адже у фільмі побачили свою теперішню ситуацію, коли вони були вимушені покинути рідну домівку через активні воєнні дії в їхніх рідних містах.

А ще, для всіх була приємна несподіванка, адже бібліотекарки організували справжній кінозал, з попкорном та чаюванням.

Сьогодні вже немає сумнівів у тому, що кіно формує думки, смаки, мову, одяг, поведінку і навіть зовнішній вигляд людей. Мистецтво кіно має велику силу емоційного, морального та естетичного впливу. Для молоді це не тільки спосіб проведення вільного часу, але й дієвий інструмент формування особистості. Тому, такий кіноклуб в бібліотеці - це чудова можливість надати нашим відвідувачам ще одну освітню послугу.

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка