Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мовно-творчий табір в бібліотечному просторі



22 червня 2022 року до Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка у відділ соціокультурної проєктної діяльності завітали учасники літнього мовного табору Перших Київських курсів іноземних мов – Івано-Франківськ (керівник групи – Оксана Швець, викладачка англійської мови). Це були діти та молодь з ліцеїв міста Івано-Франківська, а також діти внутрішньо переміщених осіб з міст Харкова, Херсону, Запоріжжя, Київської області. Табір проходив в рамках міжнародних проєктів «Вікно в Америку» та «Мова. Культура. Німеччина», які успішно діють в бібліотеці вже багато років.

Головною метою програми літнього табору було знайомство з сучасною бібліотекою, її фондами, ресурсами, можливостями, промоція читання та всебічного розвитку в безпечному просторі. А ще  - дати можливість його учасникам отримати практику спілкування у руслі комунікативного і міжкультурного підходів, застосовуючи англійську та німецьку мови як інструмент спілкування в діалозі культур.

Для поглиблення знань іноземних мов, англійської та німецької, Бібліотечні працівники Жирик Л. І. та Цюпа М. Р. використовували принцип ситуативності, де основною формою організації спілкування визначалася мовленнєва ситуація. Для цього у фондах проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, є книги Віммельбухи - «мерехтливі книжки» для дітей з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями. Такі книжки користуються великою популярністю в німецьких сім'ях. Такі джерела допомагають розвивати мовленнєві навички, уяву, фантазію та любов дітей до книги. Тому ми практикували читання віммельбухів німецькою та англійською, але текст був у кожного свій.

Практику оволодіння знаннями про англійську та німецьку мови, культуру та історію працівники бібліотеки надавали завдяки настільним іграм, яких у фондах обласної книгозбірні є надзвичайно багато.  Такий процес мотивує учасників на подальше вивчення мов.

А ще у нас в бібліотечному просторі було навчання у поєднанні з активним відпочинком: учні співали, виконували руханку, танцювали, грали онлайн ігри для вивчення мов, змагалися у вікторинах, отримували подарунки та приємні сюрпризи. І все це -  в рамках мовної програми літнього таборування у бібліотеці.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка