Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профі-студії для вчителів англійської мови



07-08 червня 2022 року в рамках діяльності інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка координаторка центру Жирик Л. провела дві Профі-студії для вчителів англійської мови, які проходять дистанційне навчання в Івано-Франківському інституті післядипломної педагогічної освіти (керівник курсів – Косенко Ю. В., методистка англійської мови). Спільно ми реалізовуємо онлайн-проєкт «Підвищення фахової майстерності вчителя іноземної мови середнього навчального закладу».

Онлайн-платформи для вивчення англійської мови - це зручне доповнення до живого навчання, а іноді й зовсім його повноцінна заміна. За допомогою додатків учні можуть вивчати англійську онлайн незалежно від свого рівня знань.

Сьогодні онлайн-платформи, які включають в себе навчальні ігри, дуже популярні і приносять велику користь при вивченні англійської мови. Вчити англійську онлайн за допомогою коротких ігор - це прекрасна можливість вивчити основні правила граматики, а також поповнити свій лексичний запас, необхідний для навчання, спілкування, подорожей. Так, вчителям були представлені наступні ресурси: онлайн-гра FreeRice, створена ООН не тільки для поповнення лексики, але й за кожну правильну відповідь віртуальна мисочка наповнюється 10 зернятками рису, які потім надходять в якості гуманітарної допомоги в країни, що розвиваються. Це той випадок, коли одна правильна відповідь може змінити світ!

Наступний ресурс - TuneIntoEnglish призначений для меломанів, адже мову можна  вивчати за допомогою музики. Тут можна записувати тексти пісень під диктовку, співати караоке, знайти вправи до текстів та вгадувати, про яку пісню йдеться по діаграмах.

Оroro.tv - платформа для вивчення англійської за допомогою фільмів і популярних серіалів. У відеоплеєр вбудований перекладач.

Також вчителям були представлені ресурси англійською мовою з фондів обласної книгозбірні: методичні посібники, англомовні настільні ігри, фахові періодичні видання, словники, підбірка фільмів як країнознавчого напрямку, так і класичні художні фільми.

 

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка