Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майстер-клас з фешн-ілюстрації: живопис стилю



08 червня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках реалізації ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо» відбувся майстер-клас з фешн-ілюстрації для шанувальників моди, стильних та унікальних речей. Учасниками проєктного заходу були діти та молодь внутрішньо переміщених осіб, які разом зі своїми мамами та бабусями знайомилися з базовими принципами зображення фігури людини та її стилізації, створювали яскравий модний образ.

Для фахового проведення заходу було запрошено Ірину Максимлюк, викладачку кафедри дизайну і теорії мистецтва Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, керівницю гуртка «Фешн-ілюстрація» комунального закладу центру позашкільної освіти культурно-універсальна територія «Кут» Івано-Франківської міської ради.

Чим же така особлива фешн-ілюстрація? Здавалось би, швидкий скетч одягу, взуття чи аксесуарів, намальований на папері з використанням акварелі, маркерів, лайнерів, ручок та олівців - це дуже просто. Однак, щоб зробити якісну фешн-ілюстрацію, треба вміти побудувати людську фігуру, розумітися на фактурі тканин, знати історію моди та вміти поєднувати різноманітні живописні техніки. Складно? - Якщо пробувати самостійно, то так! А для тих, хто прийшли на майстер-клас до нашої талановитої художниці - то елементарно! Професійна художниця Ірина Максимлюк допомогла розібратися у всіх тонкощах фешн-ілюстрації, підказала як оволодіти інструментами та допомогла створити стильний образ.

Також майстриня  зорієнтувала у величезному виборі матеріалів для фешн-ілюстрації. Основою для малюнку було вибрано акварельний папір. Ілюстрації створювались олівцем, дехто працював кольоровими акварельними або пастельними олівцями та фарбами.

З якісними матеріалами та допомогою професійної художниці, майстер-клас став приємним новим досвідом та прекрасним доповненням до скарбнички власного стилю. А смак та стиль формує наш внутрішній світ, оточуючий світ, книжки, прочитані нами, картини побачені нами та ще безліч щоденних візуальних контактів, з якими ми маємо справу щодня. Тож, оточіть себе якісними, гарними речами, цікавими книгами та подорожуйте - і Ваш стиль стане неповторним та буде надихати інших. А щоб збільшити кількість краси навколо - завітайте на наші майстер-класи до бібліотеки!

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка