Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Арт-терапія в бібліотечному просторі



03 червня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка відбувся захід – креативна майстерня арт-терапії в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується в обласній книгозбірні з квітня 2022 року. Учасників заходу переповнювали емоції, захоплювала творчість, спілкування з чаюванням та солодощами!

 

Цього разу до нас завітали діти та молодь 10-15 років разом з молодими мамами і бабусями (ВПО та місцеві діти), щоб навчитися малювати акварельними фарбами. Для цього ми запросили фахівчиню - місцеву художницю Христину Бик, яка працює в художній студії «Крилаті мрії».

Мета арт-терапії з дітьми - не навчити їх красиво малювати, а розбудити емоції. Діти на заняттях захоплюються творчістю, виявляють експресію, виражають свої почуття, знаходять нестандартні рішення. А ще в процесі спілкування діти проявляють співчуття і співпереживання, бажання допомагати один одному, підтримувати, особливо старші діти молодших.

Арт-терапія сприяє гармонійному розвитку дитини як особистості. Через малюнок, розповідь, гру дитина передає те, що для неї важливо і що хвилює. А бібліотекарі, як організатори таких заходів, лише створюють доброзичливу атмосферу, підбирають незвичний матеріал для роботи. Дуже часто в ході заходу ми помічаємо, як змінюються наші діти: їх внутрішній світ стає більш наповненим і яскравим, поліпшуються взаємини з дорослими і однолітками. Дитина отримує задоволення від самого творчого процесу, ось чому цей процес є таким корисним.

А ще приємно спостерігати за мамами/бабусями, які спочатку спостерігають за своїми дітьми, але згодом настільки захоплюються процесом творчості, що приєднуються до нього і починають творити дива разом з дітьми.

Проєкт ВільноХаб призначений для внутрішньо переміщених осіб, які стали для нас рідними і близькими людьми - вони всі для нас місцеві, свої люди у спільному домі - бібліотеці!

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка