Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Креативна майстерня в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо і діємо»



27 травня 2022 року в бібліотечному просторі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся черговий захід в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо». Це була креативна майстерня, де темою заняття було «Виготовлення браслету-оберегу з атласної стрічки». Учасниками події були діти внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які на даний час проживають в місті Івано-Франківську через російсько-українську війну.

Учасники заходу зібралися в бібліотеці, щоб разом із запрошеною партнеркою Петренко Світланою Василівною, керівницею гуртка ремесел та бісероплетіння «Декор» ІФ МЦДЮТ, виготовити браслети-обереги з атласної стрічки для себе, своїх друзів та рідних.

Головною метою заняття було формування в дітей почуття патріотизму, любові до свого народу, України, до традицій, адже браслети - це обереги, символи-захисники, знаки віри. Організатори майстерки намагалися корегувати творче мислення, увагу дітей, розвивати художній смак, інтерес до освоєння досвіду пізнавальної, творчої діяльності. Дітям розповіли, які кольори є символічними для України і чому у нас, західному регіоні, є стяги жовто-блакитного і червоно-чорного кольорів. Діти та батьки уважно прислухалися до майстрині, її порад по плетінню браслета з атласної стрічки.

Також був присутній виховний елемент: почуття поваги до праці, виховання культури поведінки, акуратності, формування почуття команди, взаємодопомоги, виховання патріотизму.

Наприкінці - підведення підсумків: рефлексії про те, що дізналися нового, чого навчилися, чи задоволені результатом своє роботи, де будуть використовувати набуті вміння і знання. Все це відбувалося за чаюванням із солодощами, яке вже стало традиційним для наших заходів, адже так дітки мають можливість спілкуватися один з одним, знайомитися з місцевими дітьми, а бібліотекарі  отримують можливість довідатися більше про довоєнне життя ВПО, їхні потреби на даний час та надати їм необхідну інформацію.

 

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка